Viitorul Mazda2 se va adresa unui public feminin

de Bogdan Mirică
Miercuri, 27.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generaţie Mazda2, aşteptată pe piaţă la finalul lui 2014, va avea un alt public ţintă: femeile. Decizia va duce la adoptarea unui design mai cuminte, departe de propunerile sportive.

Cu o concurenţă acerbă în segmentul sub-compact, Mazda a decis să schimbe macazul şi să aleagă o altă strategie de viitor. Noua generaţie Mazda2 îşi va schimba astfel publicul ţintă, căutând să atragă de partea sa un public preponderent feminin.

Programat să ajungă pe piaţă abia spre sfârşitul anului viitor, modelul japonez va fi creat cu un singur scop în minte: atragerea sexului frumos. O recunoaşte chiar şi Peter Birtwhistle, care susţine că Mazda2 este mult mai profitabilă pe piaţa din Asia şi nu pe cea din Europa, unde este achiziţionată mai mult de publicul masculin. Tocmai de aceea, „noua generaţie va fi desenată pentru a atrage femeile.”

Urmareste Automarket
Ca o consecinţă a acestei decizii, Birtwhistle a admis renunţarea la anumite linii musculoase, masculine, agresive, tocmai pentru a nu speria publicul de acest gen.
Chiar şi aşa, Birtwhistle susţine că noua maşină de clasă mică va fi una „foarte arătoasă”.

Nu există foarte multe detalii despre viitorul Mazda2, însă mai multe surse vorbesc despre un model dezvoltat pe o platformă mai scurtă a lui CX-5. După lansarea oficială, subcompacta va servi şi ca fundament pentru un crossover mic, de talia lui Nissan Juke, etalonul segmentului la ora actuală.

via autocar

Comentarii (4)

  • Daca nu o sa arate ca ultimile 3 modele Mazda (CX-5, 6, 3), o sa aiba acelasi nivel de vanzari...
    0 0
  • astia s-or fi uitat pe strada sa vada cine conduce acum mazda2?... zic, nu dau cu paru'. toti le fac mai indraznete in segment (vezi fiesta, clio), si tin traditia extensiilor sport, si ei vor sa faca mazda2 o sticla de parfum pentru blonde. succes.
    8 0
  • si eu care credeam ca masina asta se adreseaza barbatiilor tatuati...
    mda...
    3 0
  • Intr-o lume normala, ar fi condusa de femei, dar ce te faci ca femeile acum vor doar SUV, sa se simta "protejate", si nu doar in Romania. Vad mai multi barbati la volanul masinilor mici decat femei.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru