Viitorul Mercedes-Benz Clasa G electric "va debuta în câteva luni"

de Alexandru Monenciu
Joi, 07.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, obținute din cadrul Salonului de Mobilitate de la Munchen, debutul viitorului Mercedes-Benz Clasa G electric este programat pentru începutul anului 2024.

Salonul de Mobilitate de la Munchen a fost un prilej bun pentru ca cei prezenți să vadă cele mai noi apariții, dar și să afle detalii despre viitoarele modele direct de la oficiali.

Spre exemplu, germanii de la Mercedes-Benz au adus la Munchen un prototip "aproape de serie" al viitorului Clasa G cu zero emisii. Un reprezentant al companiei a dezvăluit că participanții îl pot studia îndeaproape "cu câteva luni înaintea debutului oficial de anul viitor".

Asta înseamnă că prezentarea viitorului Clasa G electric este tot mai aproape și ar urma să aibă loc la începutul anului 2024.

Detaliile tehnice sunt puține și nu toate sunt confirmate oficial. S-ar putea să vorbim despre o configurație cu 4 motoare electrice, o masă proprie de cel puțin 3 tone, același șasiu de tip "ladder on frame" ca și versiunea termică, dar și o baterie protejată de o cutie din oțel.

Pe lângă modurile de rulare obișnuite, adică Eco, Comfort și Sport, se vehiculează că viitorul Clasa G electric va avea și câteva moduri specifice, cum ar fi Trail, Rock și Sand.

Off-road-erul cu zero emisii va fi produs la uzina Magna Steyr din Austria, acolo unde este asamblată și versiunea convențională.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru