Viitorul model electric Ford pe platformă VW ar putea fi un SUV compact

de Paul Cosma
Marti, 13.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va utiliza platforma MEB a grupului Volkswagen în vederea unui model electric pentru piața europeană, iar presa britanică susține că acesta va lua forma unui SUV compact.

La jumătatea lui 2020, Volkswagen și Ford au semnat acordul ce oficializează parteneriatul privind dezvoltarea de mașini electrice, vehicule comerciale și tehnologii autonome. 

Printre proiecte se numără un model electric Ford pe plaftorma MEB de la VW, începând din 2023. VW va folosi arhitectura lui Ford Ranger pentru un pick-up, după anul 2022. 

Potrivit informațiilor neoficiale, modelul electric Ford pe platformă VW va fi un SUV compact care va fi produs la uzina din Koln (Germania). 

Publicația britanică Autocar susține că viitorul SUV va avea dimensiuni apropiate de cele ale lui Ford Puma. 

Conform înțelegerii cu Volkswagen, Ford va produce anual 600.000 de unități ale noului său model electric pe arhitectura MEB. 

În februarie, Ford a anunțat o transformare radicală privind operațiunile din Europa. Începând din 2030, americanii vor vinde doar mașini electrice pe Bătrânul Continent.

Via Autocar

Comentarii (3)

 • ACE - Craiova
  Lumea auto evolueaza cu viteza mare, in continuare...

  Noua masina electrica Zhiji L7 (parteneriat între SAIC din China, Zhangjiang Hi-Tech și Alibaba Group), echipata cu o baterie de acumulatoare avand capacitatea de 118 kWh va oferi o autonomie de 1.000 km (in ciclul de masurare NEDC cel mai probabil...)

  Vezi:
  https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Neo-Zhiji-L7_215542.asp?a=6
  12 16
 • netam-nissan
  dle ACE, sincer nu înțeleg ce treabă are chineza cu volkswagineza.
  dar poate sunteți agent de vânzări galben-oblice, alea peste norma de UE-invazie cu Dachina Spring, Citronel C5X sau alte volvăuri etc-uri.
  18 0
 • Soferii de Kaufland au de unde alege acum.
  11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru