Viitorul model electric Volkswagen Trinity va fi construit la o uzină de 2 miliarde de euro

de Tiberiu Safta
Marti, 08.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că viitorul model electric Trinity va fi construit la o nouă uzină în apropiere de Wolfsburg. Acea uzină are o valoare de aproximativ 2 miliarde de euro, iar construcția fabricii va începe în 2023.

În curând, Volkswagen va avea o nouă fabrică pentru viitoarele sale modele electrice. Potrivit unui anunț oficial, constructorul german a dat undă verde construcției unei noi fabrici chiar lângă uzina sa principală din Wolfsburg. Noua uzină va avea o valoare de aproximativ 2 miliarde de euro, iar acolo va fi construit viitorul model electric Trinity.

Construcția noii fabrici va începe în 2023, iar Volkswagen spune despre noua uzină că va fi una dintre cele mai prietenoase cu mediul, datorită unor noi tehnologii și metode de fabricație. Viitorul model electric Trinity va fi construit la această uzină din 2026. Constructorul german și-a impus ca țintă un timp de producție de 10 ore pentru fiecare vehicul.

„Decizia Consiliului de Supraveghere este un reper important pentru transformarea mărcii noastre și pentru facilitatea de producție din Wolfsburg”, a declarat Ralf Brandstatter, șeful mărcii Volkswagen. „Astfel, îmbunătățim și susținem competitivitatea uzinei principale și oferim forței de muncă o perspectivă pe termen lung”.

Viitorul model electric Trinity va avea, la momentul lansării, un sistem de conducere autonom de Nivel 4 și va avea o autonomie de aproximativ 700 de kilometri.

via Motor1

Comentarii (4)

  • Este clar faptul că nu putem înlocui peste noapte motoarele cu ardere din maşinile grele, din macarale, maşini agricole, excavatoare, combine, tractoare, nave de mare tonaj, avioane de pasageri sau camioane de cursă lungă cu motoare electrice, care nu au emisie locală de dioxid de carbon. Şi, de altfel, de unde să luăm atâta curent? Actualmente, energia electrică are o pondere mai mică decât o cincime din energia primară consumată în lume. Iar peste trei sferturi din aceasta este generată tot pe bază de cărbune, petrol şi gaze naturale! Cum şi cu ce am putea să producem de 5 ori mai multă energie electrică? Instalaţiile fotovoltaice şi cele eoliene au chiar şi acum un aport absolut infim, aşadar, nu intră în discuţie decât pentru aplicaţii speciale sau pentru teritorii izolate, cu mari suprafeţe expuse soarelui, ca în Sahara, sau cu vânturi puternice, ca în sudul statului Chile. Prin urmare, avem o nevoie existenţială de maşini termice cu ardere internă sau externă!
    Sursa Adevarul..articolul Salvaţi-vă clima, cuceriţi-vă independenţa energetică! Petrolul, gazul natural şi cărbunele sunt şi trebuie să rămână fosile
    4 2
  • Așa zicem mulți… dar unii nu ca Olanda, Norvegia șamd… au dres au făcut când in realitate sunt sub 0,1% din piața globală…
    Momentan exista doar soluția nucleară ca sa crească semnificativ producția de curent, si putem arunca deșeurile in cosmos, ca doar e infinit, nu?
    Serios dacă arunci ceva in infinit… ce-ți da? :)
    3 2
  • inexorabil
    Cum ce-ţi dă? Până şi un oligofren/autist cunoaşte următoarea operaţie: infinit plus/minus un număr real K egal tot infinit.
    2 1
  • @Automarket
    mai curând e vorba de o investiţie de 2 miliarde în noua uzină.
    asta cu "fabrica are o valoare de 2 miliarde.." sună ca un refren al lui Guţă...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru