Viitorul Porsche 911 GT2 RS: sistem electrificat și peste 700 CP

de Alexandru Monenciu
Luni, 06.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente zvonuri, viitorul Porsche 911 GT2 RS va fi echipat cu un sistem de propulsie electrificat și va fi cel mai puternic 911 din istorie. Ar putea debuta în 2026.

Actualul Porsche 911 GT2 RS promite performanțe de invidiat. Este echipat cu un motor de 3.8 litri, twin-turbo și oferă 700 de cai putere. Suficient pentru a atinge 100 de km/h în doar 2.8 secunde.

Viitorul model ar urma să debuteze în 2026, dacă ar fi să dăm crezare celor mai recente zvonuri. Mai important este că ar putea fi echipat cu un sistem de propulsie electrificat. Adică alături de unitatea de 3.8 litri va lucra și un motor electric, integrat în cutia de viteze.

În total, ansamblul va dezvolta peste 700 de cai putere și va fi cel mai puternic 911 din istorie.

Mai rămâne de rezolvat problema greutății în plus pe care o implică sistemul hibrid. Dar, potrivit zvonurilor, Porsche caută soluții și ar urma ca acest surplus să nu depășească 100 de kilograme.

De asemenea, viitorul 911 GT2 RS va putea circula pur electric, dar vor fi prioritizate performanțele, nu autonomia.

via Autocar

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    in 3 ani o sa faca liniute cu spring 2 rs
    2 0
  • Frumos si fioros ! Oare va avea tractiune integrala ? La 700 + CP pe o singura punte (spate) masina e greu de tinut pe sosea. Probabil ca la sub 150-180 km/ora o acceleratie medie o baga in derapaj ... Tin minte cum 'amaratul' de M4 cu doar 431 CP pierdea aderenta la accelerari pana spre 150 km/ora (ce-i drept, la 0 C si cu cauciucuri de iarna). ESP-ul sa traiasca ! La astfel de masini e dispozitivul care te tine in viata ...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru