Viitorul Volkswagen ID.2 va fi produs în Spania, la uzina Seat

de Alexandru Monenciu
Joi, 23.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit lui Thomas Schafer, CEO Volkswagen, viitorul model cu zero emisii Volkswagen ID.2 va fi produs în Spania, la uzina Seat din Martorell.

În urmă cu câteva zile, germanii de la Volkswagen au prezentat lumii întregi conceptul ID.2all. Acesta anunță un viitor model cu zero emisii, preț accesibil (25.000 de euro) și autonomie de 450 kilometri.

Acum, CEO-ul Volkswagen, Thomas Schafer, anunță că acest model, denumit ID.2, va fi asamblat la uzina Seat din Martorell. Tot aici va fi produsă și versiunea de serie a conceptului Cupra Urban Rebel.

Mai mult, gigantul german intenționează să mai producă două SUV-uri subcompacte, electrice, în Spania. Acestea vor purta siglele Volkswagen, respectiv Skoda, și vor fi asamblate la uzina Volkswagen din Pamplona.

Revenind la viitorul ID.2 și la versiunea de producție a conceptului amintit mai sus, ambele urmează să debuteze în 2025.

via Automotive News

Comentarii (4)

  • E, acum stiind unde va fi produs, parca altfel astept pana in 2026, multumesc VW!
    8 1
  • Banditos
    razi tu, razi, dar pe mine ma coafeaza (si nu numai pe mine) sa stiu ca e facut in Europa si nu in ciaina. E chestie de imagine, mesaj plus ca cei mai fericiti sunt, cu siguranta, spaniolii.
    9 2
  • carevasazica 25000 de eur pentru o masina de talia lui Polo e "accesibil".

    Frate, s-au dus toti cu capu'... Dracu sa va ia, eu nu mai vreau sa am de-a face cu porcaria de lume care se prefigureaza...
    4 1
  • Seriff
    @pmc, la asta ma gandeam si eu, 25.000 euro pentru o masina mica de oras cu care te duci pana la Lidl si inapoi, evident daca vrei sa pleci la drum lung iti trebuie inca o masina, practic mai scoti cateva mii bune din portofel
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru