Visul utopic al asiaticilor: Google-ul chinezesc vrea să lanseze o maşină autonomă în 2018

de Daniel Popescu
Marti, 29.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Baidu, cel mai mare motor de căutare din China, susţine că va lansa prima maşină autonomă în 2018 şi anunţă un proiect de teste în SUA cu un BMW Seria 3 modificat.

Baidu, o compania din China care deţine cel mai mare motor de căutare din ţara asiatică, vrea să calce pe urmele Google inclusiv când vine vorba despre maşini autonome.

Compania a efectuat deja în luna decembrie a anului trecut primele teste cu o maşină autonomă pe străzile din Beijing, după ce a modificat un BMW Seria 3, iar acum şi-a dezvăluit planurile ambiţioase pentru viitorul apropiat.

Astfel, Baidu va începe în curând în Statele Unite testele cu o maşină fără şofer, iar planul actual vizează lansarea în producţia de serie a primei maşini autonome în 2018. Nu este însă vorba despre o maşină de serie clasică, ci despre un shuttle care să poată fi utilizat într-o zonă prestabilită din Beijing. Strategia Baidu este foarte ambiţioasă, iar chinezii mizează pe invesţiile majore derulate în ultimii ani în inteligenţa artificială.

Urmareste Automarket
În cadrul testelor desfăşurate până în prezent  Baidu a folosit aplicaţia software AutoBrain, care permite detectarea participanţilor la trafic şi pilotajul autonom în funcţie de mediul înconjurător.
În acest fel, maşina este capabilă să efectueze virări la stânga şi la dreapta, să întoarcă şi să depăşească, iar viteza maximă atinsă în test a fost de 100 km/h.

Lansarea unei maşini autonome în producţia de serie nu va depinde însă doar de abilităţile tehnice ale companiei, întrucât legislaţia actuală nu permite utilizarea unor astfel de maşini pe drumuri publice decât în zone speciale pentru teste. În plus, nu există încă o legislaţie cu privire la răspunderea asumată de pasageri sau de compania care a produs maşina autonomă în cazul unor accidente.

Via Forbes

Comentarii (2)

  • Seria 4
    Dacă poza are legătură cu articolul, atunci este vorba de un seria 4.
    1 1
  • Catre Seria 4
    Daca comentariul tau are legatura cu poza din articol ,inseamna ca este vorba de seria 3 gran turismo.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru