Volkswagen anunță investiții într-un parc eolian din Suedia

de Alexandru Monenciu
Joi, 09.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile anunță investiții într-un parc eolian din nordul Suediei. Până în 2025, Volkswagen vrea să investească 40 de milioane de euro în achiziția de parcuri fotovoltaice și eoliene.

Producătorul din Wolfsburg a anunțat cu ceva timp în urmă că, până în 2050, vrea să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Pentru asta, Volkswagen investește masiv în electrificare, dar și în diverse proiecte de energie regenerabilă.

Ca un prim pas, constructorul german va investi într-un parc eolian din nordul Suediei. Acesta va avea o capacitate anuală de 100 GWh și va furniza energie electrică pentru circa 27.000 de gospodării, anunță reprezentanții Volkswagen.

Aceștia susțin că vor urma și alte investiții de acest gen, dar pentru început în țări unde modelele cu zero emisii ale mărcii sunt foarte populare. În Suedia, Volkswagen este lider pe piața de mașini electrice, de aici și investiția într-un parc eolian din această țară.

Pe viitor, germanii vor investi în alte 20 de proiecte cu "energie verde" în Spania, Marea Britanie, Germania și Finlanda. Acestea vor genera în total 7 TWh, adică necesarul de energie pentru aproximativ 600.000 de gospodării.

Până în 2025, Volkswagen vrea să investească 40 de milioane de euro în achiziția de parcuri fotovoltaice și eoliene.

via Volkswagen

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Bine măi VW
    1 5
  • inexorabil
    AM, nu credeţi că aţi început şi voi să deviaţi spre…off topic? Mă rog, mai întâi constructorii auto, dar domniile voastre pur şi simplu îi imitaţi…Gândiţi-vă (că doar aţi fost martori) de câte ori mi s-a dat mie peste bot cum că “Acesta este un site auto!”.

    La o adică, nu m-ar mira ca şi cei care au ca obiect de activitate, de exemplu, producerea ustensilelor de bucătărie să fie interesaţi de ceea ce este în eco-vogă. De fapt, nu voi înţelege în veci această frenezie morbidă faţă de inovaţia de tip “cu orice preţ” (dacă prezintă însă o utilitate publică sau personală incontestabilă, atunci reacţionez în mod favorabil). Dar uite că o asemenea concepţie/accepţie i se atribuie astăzi progresului…

    Clar că de vină este natura mea lăuntrică imuabil “retrogradă” (acum liber la “evaluare psihiatrică”, dar neapărat “avizată”; să-mi fie servită porţia de “aberaţie” şi “delir” încă de la micul dejun, ca să mi se contureze o zi de vis).

    Oricum, asta mi-a plăcut…orgastic: “În Suedia, Volkswagen este lider pe piaţa de maşini electrice”…Wow, cum, nu Volvesla??? Incredibil…Cu alte cuvinte: Dieselgate-ul “împuţit” poate asigura mai mult aer curat decât pomii (pe roţi) prea lăudaţi.

    Acum, dacă nu este tardiv, mă duc să dau şi eu o mână de ajutor la împodobirea bradului pe Libertăţii 14D. Sau pe Răzoare 5 (aici cred că ar merge şi cu Steaua).
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru