Volkswagen anunţă un SUV bazat pe Polo, rival pentru Nissan Juke

de Bogdan Mirică
Marti, 16.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen vrea să atace segmentul SUV-urilor de clasă mică cu un model dezvoltat pe baza viitoarei generaţii Polo. Lansarea este programată pentru 2014.

Volkswagen caută să îşi extindă gama de modele 4x4 cu două noi produse. Pe lângă actualele Tiguan şi Touareg, constructorul german vrea să îşi îmbogăţească portofoliul cu alte două SUV-uri.

Declaraţia a fost făcută chiar de Peter Thul, purtătorul de cuvânt al constructorului german, în cadrul unui interviu acordat pentru Automotive News. Acesta a susţinut că oficialii companiei au decis să ofere publicului un model mai mic decât Tiguan şi unul poziţionat peste crossover-ul din Wolfsburg. Acesta din urmă ar urma să ofere 7 locuri şi să se vândă doar pe piaţa din Statele Unite.

În schimb, fratele mai mic al lui Tiguan ar urma să se dueleze cu deja popularele Nissan Juke şi Mini Countryman. Surse neoficiale vorbesc despre acest model ca despre unul bazat pe următoarea generaţie Polo şi construit pe platforma MQB. Designul va fi inspirat de conceptul Cross Coupe, prezentat anul trecut în cadrul Salonului Auto de la Tokyo.

Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de dezvoltare, a declarat că acest model va fi oferit pe mai multe pieţe mondiale şi va fi adaptat fiecăreia.

Sub capotă se vor afla motorizările lui Polo şi ale fratelui mai mare Golf, iar tracţiunea va putea fi anterioară sau integrală. Volkswagen se aşteaptă ca publicul să prefere mai mult versiunea 4x2. 

via carscoop

Comentarii (13)

  • un oarecare
    Nu ar fi rau deloc!
    19 17
  • Si VW vrea sa scoata o hidosenie. Bravo lor. Isi vor mai castiga paninea pe 1 an doar din vanzarile acestui model... penibil !
    8 20
  • @Mafia alias MFA_

    In primul rand felicitari pt. cont!
    In al doilea rand SUV-ul bazat pe Polo va fi mult mai echilibrat in ceea ce priveste designul.....nici nu va fi greu pt. VW sa invinga broscoiul numit Juke!
    In al treilea rand.....HAI ROMANIA!!! In seara asta poate savuram un fresh de portocale!
    17 33
  • Aoleu, si-a facut @mafia cont, tineti aproape, pana acum a fost minciuna.
    21 2
  • zZZzzzZZ
    Hahahaha! vw vrea sa scoata un rival pt juke?! vrea sa ne adoarma de tot ! Dupa reteta Golf-Plus-ingrasati-porcu' stim deja cum arata...
    30 8
  • Daca ar arata asa ar intra in clasa lui Evoque, doar ca asta e doar un concept car si cel mai probabil sa sa fie fratiorul mai mic al mai vechiului crosspolo.
    2 7
  • antonny
    VAG vrea rivali pentru JUKE ,vrea rivali pentru logan .....vrea.........
    6 3
  • L-ati minusat degeaba pe Scorpyon: un fan stie cand e cazul sa si critice producatorul favorit.
    7 8
  • Ei na acum... a exagerat si el, evident, doar nu se bazeaza ditamai concernul pe banii castigati de pe urma acestui viitor SUV.

    Ideea mea (si pe care cred ca a vrut sa o transmita si Scorpyon) e ca toate grupurile auto fac in ziua de astazi orice pt bani, scot tot felul de modele nespecifice lor, fara nicio legatura cu gama traditionala de modele sau hidosenii pe care le cere publicul. Nu mai au nicio pornire sau interes sa formeze gusturi, sa cultive si sa construiasca linii, idei, masini care se vor transforma peste ani in "iconic cars". Azi isi modeleaza structura de fabricatie doar dupa cum vor clientii rusi, chinezi sau arabi si isi calca in picioare traditia pt bani.

    Desi sunt un fan al fenomenului auto, a mai ramas un procent foarte mic din toate modelele de masini care se produc la ora actuala care sa imi placa cu adevarat.
    6 5
  • Giga Motors
    @mntsn, singurul vot pozitiv la ultimul tau post il ai de la mine :) :P Evident ca nu te vor "plusa" prea multi fiindca, in pseudo-opinia lor (se cred liberi in constiinta, dar ei sunt, de fapt, sclavi inconstienti ai sabloanelor momentului, incarnate inclusiv in aria auto!), tu comiti un atac inadmisibil la judecata lor de-a pururi nesanatoasa, nesustenabila, neargumentata si mai ales......conformista! Eu adaug adevarului foarte dureros pe care l-ai lansat sa survoleze acest ocean de somn al r(n)atiunii faptul cert ca istoria fabuloasa a automobilului va fi treptat nu numai ignorata, ci si desconsiderata, contestata, minimizata, persiflata ( "hârburi din 1900 toamna"...) si hulita......de cat mai multi cobai ai "vremurilor in schimbare", care se inmultesc ca iepurii (un eufemism, ca sa nu pomenesc de alt animalut dragut)
    2 1
  • andy.s
    asa foarte frumos
    2 1
  • Multumesc mntsn pt completare. Nu am timp sa scriu romane.
    Ideea era ca VW ce scoate nou, o sa bage pe gat la multa lume mult si bine de acum incolo.
    3 2
  • Viziune de viitor
    Declaratii si masini sforaitoare. Incet, incet Volkswagen se duce la groapa. Poate nu in 5 10 ani, dar dupa 2020 planul lor pt suprematia absoluta s-ar putea transforma lupta la limita supravietuirii. Concurenta e acerba, iar progresele vw de la o generatie la alta sunt minime. Cat poate face marketingul?!
    10 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru