Volkswagen Beetle Dune - concept pentru o „broască” off-road

de Bogdan Mirică
Joi, 09.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen expune în cadrul Salonului Auto de la Detroit conceptul Beetle Dune, o reinterpretare a prototipului cu acelaşi nume, prezentat în anul 2000.

În urmă cu mai bine de 14 ani, Volkswagen expunea la Salonul Auto de la Los Angeles un concept bazat pe generaţia de atunci a modelului Beetle. Conceptul se numea Dune şi studia posibilitatea unei versiuni pentru teren accidentat a modelului emblematic.

Constructorul german nu a materializat conceptul, însă a decis să îl reinterpreteze anul acesta la Detroit. De data aceasta folosindu-se de actuala generaţie Beetle. Noul prototip Beetle Dune va sta alături de alte premiere ale grupului Volkswagen la standul de la NAIAS.

Prima schiţă publicată de constructorul german anunţă un Beetle uşor înălţat, cu o gardă la sol ceva mai permisivă, cu pasaje ale aripilor evazate, cu spoilere noi revizuite, cu elemente de protecţie, cu praguri laterale şi un nou set de jante din aliaj, generoase în dimensiuni. La interior, schiţele anunţă inserţii de culoare galbenă, cel mai probabil aceeaşi nuanţă ca şi caroseria. În plus, torpedoul va fi înlocuit cu un mâner.

Urmareste Automarket
Resursele vor fi livrate de motorul 2.0 TSI de 210 cai putere, disponibil deja în lista de motorizări a actualului Beetle, testat şi de noi în versiunea de 200 de cai în cadrul lansării internaţionale.

Volkswagen susţine că noul Beetle Dune este doar un exerciţiu de design şi nu va fi produs în serie, chiar dacă mai multe surse neoficiale vorbesc despre un derivat de serie

Comentarii (2)

  • au luat-o si ei pe urma lui Fiat 500, asteptam camioneta!!
    4 0
  • daca topaie o cumpar!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru