Volkswagen Beetle GSR: 3500 de exemplare din cea mai puternică versiune a "broscuţei"

de Sebastian Toma
Joi, 07.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a prezentat la Chicago o versiune de 210 CP a lui Beetle, numită Beetle GSR, inspirată de o versiune similară a strămoşului său.

Volkswagen Beetle a primit o versiune deosebită, intitulată GSR, care va fi fabricată în doar 3.500 exemplare. Modelul este cea mai puternică versiune Beetle oferită vreodată, iar acronimul vine de la "Gelb Schwarzer Renner" sau "Yellow black racer". Beetle GSR aminteşte de o versiune sport a vehicului Beetle 1303 S, lansată în anii '70.Spre deosebire de versiunea lansată în urmă cu mai bine de 30 de ani, modelul nou are un timp 0-100 km/h de 6.6 secunde şi o viteză maximă de 210 km/h.

După cum îi sugerează şi numele, Beetle GSR poartă o combinaţie cromatică de negru şi galben. Aceasta se repetă şi la interior, unde modelul are numeroase accente galbene pentru a complementa elementele negre. În cazul exteriorului, modelul are jante din aliaj de 19 inch, un spoiler spate şi o serie de accente negre care amintesc de strămoşul său. Motorizarea lui Beetle GSR este un 2.0 TSI de 210 CP, cuplat unei transmisii manuale cu şase trepte şi oferit opţional cu un DSG cu şase trepte.

Volkswagen va oferi doar 3.500 de unităţi Beetle GSR, dintre care jumătate vor fi comercializate pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Pe piaţa din Germania, Beetle GSR pleacă de la 33.300 euro.

Tot la Chicago, Volkswagen a prezentat pachetul R-Line pentru Beetle Cabrio şi o serie limitată a lui Volkswagen Golf GTI, numită Driver's Edition, care aduce o serie de elemente suplimentare în standard, preluate direct din lista de opţionale.

Via Volkswagen

Comentarii (1)

  • Batranu'
    Masina,ca si performante/confort in raport cu pretul e intrecuta clar de alti concurenti(Astra OPC e prima care-mi vine in minte),dar poate vor exista puristi carora le place farmecul care-l aduce aceasta masina din trecut.Dar totusi mi se pare prea scumpa.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru