Volkswagen colaborează cu Microsoft: vrea să dezvolte o platformă dedicată mașinilor autonome

de Paul Cosma
Vineri, 12.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen, prin divizia Car.Software, va colabora cu Microsoft pentru dezvoltarea unei platforme pentru vehicule autonome, potrivit unui anunț al companiei germane.

În urmă cu doi ani, Volkswagen a anunțat că toate modelele noi din grup vor folosi același soft până în 2025, după înființarea diviziei “Car.Software”. Sistemul de operare “vw.os” va fi standardul pentru toate brandurile din grupul german, care dorește ca dezvoltarea software să fie făcută in-house în proporție de cel puțin 60% (față de 10% în 2019). Primul vehicul din grup care folosește noul soft vw.os este modelul electric VW ID.3. 

Nemții au acum o nouă misiune pentru divizia menționată. VW a anunțat semnarea unei colaborări prin care Car.Software și Microsoft să dezvolte o platformă dedicată mașinilor autonome. 

Denumită Automated Driving Platform (ADP), platforma va funcționa în cloud, pe baza tehnologiei Microsoft Azure. Astfel, nemții speră să grăbească dezvoltarea, testarea și operarea funcțiilor vehiculelor autonome.

Volkswagen și Microsoft au un parteneriat încă din 2018, pentru dezvoltarea de activități în cloud, pentru servicii digitale și de mobilitate.

Via VW

Comentarii (3)

  • Johnny
    Deci fiecare pe segmentul/domeniul lui.
    Credea VW ca scot un soft super revolutionar de unii singuri, si l- au scos..cu 6 luni intarziere, plin de erori. Oare cand se invata un minim de economie/management la firmele astea care invart miliarde? Pana mai ieri Apple voia sa faca singur masini...lol
    11 1
  • ha, ha...neinspirata alegere, si nokia tot cu microsoft au incercat
    4 2
  • Clique
    O să vină și cu BSOD (blue screen of death sau black screen of death) ?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru