Volkswagen, dat în judecată de un land german: oficialii federali ar fi cerut daune de cel puțin 10 milioane de euro în scandalul Dieselgate

de Paul Cosma
Duminica, 06.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Landul german Baden-Wuerttemberg a dat în judecată Volkswagen pentru manipularea emisiilor diesel, iar oficialii federali vor să ceară daune de cel puțin 10 milioane de euro în scandalul Dieselgate, potrivit presei din Germania, citată de Reuters.

Autoritățile federale din Baden-Wuerttemberg au încercat anul trecut să ajungă la un acord financiar cu Volkswagen, după ce landul german a cumpărat mașini diesel cu “emisii trucate”, însă negocierile au depășit termenul limită.

La vremea respectivă, landul german voia să dea în judecată Volkswagen și să ceară daune în scandalul Dieselgate, potrivit informațiilor publicate de presă germană.

Jurnaliștii nemți susțin acum că oficialii federali au intentat un proces împotriva VW, iar daunele cerute ar fi de cel puțin 10 milioane de euro.

Contactați de Reuters, reprezentanții Volkswagen au transmis că nu au cunoștință despre un asemenea proces, însă au reiterat ideea că mașinile respective erau sigure și bune de pus în circulație, astfel că VW nu ar avea de ce să plătească despăgubiri.

Anul trecut, presa germană a transmis că un alt land, Renania de Nord-Westfalia, voia să dea în judecată Volkswagen pentru că autoritățile au cumpărat o flotă de mașini diesel cu emisii trucate.

Potrivit Volkswagen, aproape 11 milioane de vehicule diesel la nivel global au fost echipate cu un dispozitiv menit să limiteze emisiile.

Nemții au plătit amenzi de zeci de miliarde de dolari în Statele Unite, acolo unde a izbucnit Dieselgate, dar încă nu a scăpat de problemele din trecut.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru