Volkswagen deschide un nou centru de cercetare și dezvoltare în domeniul bateriilor

de Paul Cosma
Marti, 14.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a investit 70 de milioane de euro pentru deschiderea unui nou centru de cercetare și dezvoltare în domeniul bateriilor pentru mașinile electrice. Centrul din Salzgitter va începe să producă primele baterii pentru grupul german începând din 2025.

Grupul Volkswagen își continuă programul de investiții prin care vrea să devină un “jucător-cheie” în sectorul vehiculelor cu emisii zero. 

Nemții au deschis un “laborator de ultimă generație” unde 250 de ingineri și specialiști vor lucra la dezvoltarea tehnologiei bateriilor pentru mașinile electrice. 

Centrul din Salzgitter a primit o infuzie de 70 milioane de euro pentru ca, începând din 2025, să înceapă să producă baterii pentru electricele din grupul Volkswagen. 

Până în 2030, grupul german vrea să opereze șase uzine de baterii Gigafactory la nivel european, împreună cu diferiți parteneri, cu o capacitate de producție de 240 GWh. Unitatea din Salzgitter va avea o capacitate anuală de 40 GWh. 

Via Volkswagen

Comentarii (2)

  • Edikkk
    6 uzine Gigafactory...

    Mda...

    1) foarte bune că fură maxim de la Tesla, chiar şi denumirile

    2) acestea 6 nu sunt VW, sau toate VW, ci şi parteneri
    Şi aici au copiat Tesla, care pe lângă faptul că îşi produce singură baterii apelează masiv la oricare alţi producători consacraţi de baterii, ca să i le producă (Panasonic în SUA, CATL în China)

    Dar e bine că VW învață lecţia chiar dacă copie, cât timp aşa, vor fi feriţi de faliment.

    Păcat că nicio giga factory nu este în România !
    3 9
  • Edikkk
    Asa da,am si eu o chinezeasca lanterna metalica Panda,ditai bateriile 777 pe ea,d'alea rosii,nicio scurgere de electrolit pe la imbinari,nu bate,nu fumega,nu ma lumineaza sus. Hai cu giga dildo factory mai repede in romanika mei elon,dragostea mea.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru