Volkswagen Golf GTI TCR va primi o versiune de serie: 290 de cai putere și viteza maximă de 264 km/h

de Daniel Popescu
Vineri, 04.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că modelul de curse Golf GTI TCR va primi o versiune de serie care va purta același nume. Modelul va avea motor TSI de 2.0 litri și 290 CP și va fi cel mai rapid Golf GTI, întrucât viteza maximă va fi de 264 km/h.

Volkswagen concurează în competiția de circuit TCR International Series cu un Golf GTI TCR echipat cu un motor de 350 de cai putere, iar acesta va primi peste numai câteva zile și o versiune care va putea fi condusă pe drumurile publice.

Aceasta va păstra numele modelului de curse, iar motorul TSI pe benzină de 2.0 litri va fi capabil să genereze 290 de cai putere între 5000 și 6800 rpm. Între timp, cuplul maxim va fi de 370 Nm la 1600 rpm și va "rămâne ridicat în mod consecvent" la această valoare până la 4300 rpm. Motorul funcționează împreună cu o cutie de viteze automată DSG cu dublu-ambreiaj cu 7 trepte.

Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, însă Volkswagen afirmă că aceasta limitare poate fi îndepărtată la solicitarea clienților, caz în care Golf GTI TCR ajunge la cel mult 264 km/h. Cu această viteză, Golf GTI TCR va deveni cel mai rapid Golf GTI.

Volkswagen a publicat și un teaser cu noua versiune de serie care scoate în evidență existența unor stopuri LED.

Lansarea oficială este programată pentru 9 mai în localitatea germană Reifnitz am Worthersee, iar constructorul menționează că este vorba despre o ediție specială, semn că numărul total de unități va fi destul de redus.

Primul Golf GTI de serie a apărut în 1976, iar de atunci nemții au comercializat peste 2.2 milioane de unități.

Via Volkswagen

Comentarii (3)

  • Fara 3000 cmc sunt renault,opel si alti mascarici marketing.
    0 4
  • mircea badea
    https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-lotus-exige-sport-410-ultimate-production-model-launched
    1 1
  • PLZ...
    2.0 benzina - 2000+ hp :) https://www.youtube.com/watch?v=5DHoQAy1zxw
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru