Volkswagen în 2017: scădere de 5% în Germania, dar vânzări record la nivel mondial: peste 6 milioane de unități, jumătate doar în China

de Daniel Popescu
Luni, 15.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a vândut 6.23 milioane de mașini în 2017, dintre care peste jumătate în China. Europa este singura regiune în care constructorul a consemnat o scădere a vânzărilor, iar în Germania declinul a fost de aproape 5%.

Scandalul Dieselgate izbucnit în toamna anului 2015 a generat numeroase controverse cu privire la viitorul brandului Volkswagen, mai ales după ce acțiunile Grupului german au scăzut puternic la bursă. Grupul german a reușit însă să treacă fără mari emoții de acest probleme, cel puțin din punct de vedere al vânzărilor, potrivit datelor anunțate de companie.

Astfel, în 2017, nu mai puțin de 6.23 milioane de mașini cu sigla Volkswagen au fost vândute în întreaga lume, în creștere cu 4.2% comparativ cu 2016, ceea ce marchează un nou record anual absolut.

Cu toate acestea, datele Volkswagen arată că marca germană nu traversează o perioadă prea bună pe continentul european. Europa este singura regiune în care vânzările Volkswagen au fost în scădere (-0.1%, de la 1.69 la 1.688 milioane de unități).

Totuși, chiar și aici există o discrepanță majoră: vânzările din Europa Centrală și de Est au crescut cu 15%, în timp ce vânzările din Europa de Vest au scăzut cu 2.5%. Interesant este că, pe piața din Germania, Volkswagen a înregistrat o scădere de 4.7%, la 531.000 de unități. În rest, toate celelalte regiuni au înregistrat creșteri: +5.2% în Statele Unite, +25% în America de Sud și 5.4% în Asia.

Cea mai importantă piață rămâne China, acolo unde Volkswagen a vândut 3.17 milioane de unități.

Cu alte cuvinte, peste jumătate din mașinile vândute de Volkswagen în 2017 au fost comercializate în China.

Pe de altă parte, Volkswagen susține că cererile pentru mașini electrice în Europa au crescut semnificativ și confirmă o nouă ofensivă în 2018. "Sunt mulțumit în special pentru că cererile pentru mașini electrice în Germania și Europa s-au triplat comparativ cu 2016. Vom mări ritmul de lansare a modelelor și în 2018 și vom menține ritmul unor modele importante precum Polo, T-Roc și Touareg", afirmă Jurgen Stackmann, membru în consiliul de administrație al Volkswagen.

Via Volkswagen

Comentarii (2)

  • ...Jumate din productie in China...mmm asta spune ceva.
    7 6
  • @Din vanzari, nu din productie. Nu toate modele sunt facute in China.

    GM vinde ~40% in China:

    https://www.reuters.com/article/us-china-autos-ford/fords-november-china-vehicle-sales-drop-8-percent-year-on-year-idUSKBN1E50GY

    Bmw peste 30%:

    http://www.wheels24.co.za/News/Industry_News/bmw-best-ever-annual-car-sales-in-2017-20180115

    Nissan ~25%:

    https://asia.nikkei.com/Business/Trends/Nissan-breaks-annual-sales-record-in-China

    China este cea mai importanta piata pentru producatorii amintiti de mine si pentru cel din articol.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru