Volkswagen îngheață angajările până la sfârșitul anului: "Suntem sub presiune să reducem costurile"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 16.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că nu va mai face angajări până la sfârșitul anului, ca reacție la scăderea vânzărilor și la presiunea de a reduce costurile.

La fel ca întreaga industrie auto, Volkswagen se confruntă cu scăderea vânzărilor ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Scăderile s-au estompat în lunile mai și iunie, însă Volkswagen a înmatriculat doar 576.000 de mașini în Europa în prima jumătate a anului, în scădere cu 39% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În contextul în care previziunile pentru a doua parte a anului sunt mai degrabă precaute, constructorul german a decis să înghețe toate angajările până la sfârșitul anului, în contextul în care există o presiune majoră pentru reducerea costurilor de operare.

"Rămânem sub o presiune substanțială să reducem costurile. Livrările și, prin urmare, veniturile au scăzut puternic. În același timp, o mare parte dintre costuri rămân. Prin urmare, am decis să nu aducem oameni noi", a declarat Ralf Brandstaetter, managerul brandului Volkswagen, în cadrul unui newsletter dedicat angajaților.

În schimb, el a dat asigurări că angajații germani au locurile de muncă asigurate cel puțin până în 2029, conform unui acord anterior semnat cu sindicatul.

Oficialii germani estimează că producția uzinei de la Wolfsburg va fi de numai circa 500.000 de unități, comparativ cu planul de 700.000 de unități stabilit anterior.

De altfel, la uzină lucrează în prezent doar două schimburi, ca urmare a cererii mai scăzute de mașini de pe piața europeană.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru