Volkswagen introduce parcarea autonomă pentru Touareg: funcția, disponibilă printr-o aplicație de smartphone

de Daniel Popescu
Joi, 12.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Touareg a primit o funcție prin care poate fi parcat în mod autonom. Șoferul poate rămâne la volan sau poate ieși din mașină, caz în care trimite instrucțiuni printr-o aplicație de smartphone.

Volkswagen a anunțat introducerea unei funcții de parcare autonomă pentru Touareg, prin care proprietarii vor putea să transmită mașinii instrucțiuni cu privire la locul în care să se oprească.

Noua funcție are la bază sistemul deja existent de parcare semi-autonomă Park Assist, în cadrul căruia șoferul folosește doar accelerația și frâna, în timp ce mașina virează singură în locul de parcare.

Sistemul a fost însă actualizat pentru a permite mașinii să controleze inclusiv pedalele de accelerație și frână. Șoferul are la dispoziție două opțiuni atunci când intenționează să folosească parcarea autonomă.

Prima opțiune este să rămână în mașină, să caute un loc de parcare cu ajutorul sistemului de infotainment și să selecteze locul de parcare preferat din lista de opțiuni care apare. Ulterior, șoferul apasă butonul Drive, iar Touareg începe procedura de parcare autonomă. Mașina se oprește atunci când șoferul ia mâna de pe butonul Drive.

A doua opțiune este ca șoferul să iasă din mașină și să controleze procesul prin aplicația de smartphone VW Remote Park Assist Plus. După alegerea locului de parcare, șoferul selectează opțiunea "Park Assist with remote control", apasă butonul Drive pe telefon, iar mașina se parchează autonom.

La ieșirea din parcare, șoferul are de asemenea posibilitatea de a rămâne în exterior și de a porni motorul prin aplicație, pentru ca apoi să aleagă dacă dorește ca mașina să iasă din parcare în partea stângă sau în partea dreaptă.

Volkswagen susține că Touareg este capabil să parcheze autonom în orice fel de loc de parcare, inclusiv în garaj.

Mașina folosește un sistem alcătuit din 12 senzori cu ultrasunete și patru camere video.

Toaureg este primul model Volkswagen care beneficiază de o astfel de funcție, însă cel mai probabil aceasta va fi introdusă treptat și pe alte modele.

Via Volkswagen

Comentarii (4)

  • Pe trotuarul din Dorobanti sau pe locurile pentru oamenii cu handicap o poate parca? Dar in usa de la supermarket sau badaraneste pe doua locuri de parcare?Ca daca nu,e inutila cel puti in Romania.O aplicatie prin care sa zica masina"5minute,boss" si sa dea drumul la avarii cand o lasi pe linia de tramvai n-ar face astia.
    12 2
  • andrei
    da, bine zis. pt romania va fi zero. nu va fi in stare sa parcheze pe zebra, trotuar, linii de tramvai, spatii verzi etc. VARZA! daca o faceau romanii.....ehe atunci sa vezi ce misto era. :D :D
    6 0
  • petrush
    ba in bucuresti ar fi foarte buna. cand nu gasesti loc, cobori, apesi pe buton, si pleci. s-o descurca ea cumva.
    6 0
  • si uite asa ar fi scapat dna de la visuri la cheie de po bataie crunta: masina s-ar fi parcat singura undeva legal, si conflictul nu ar fi aparut
    dar in aceeasi nota, orice semidoct cu un mobil isi ia proba de poligon lejer acum
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru