Volkswagen lansează mașina electrică pentru livrări făcute în orașele mari: noul e-Crafter, o utilitară cu 200 de kilometri autonomie

de Bogdan Mirică
Miercuri, 21.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a dezvăluit la Salonul Vehiculelor Comerciale desfășurat la Hanovra un concept electric al actualului Crafter. Modelul cu zero emisii se lansează în 2017 și are o autonomie de 208 km.

În vreme ce noi așteptăm deschiderea Salonului Auto de la Paris, la vecinii germani are loc cel mai important salon al vehiculelor comerciale, desfășurat la Hanovra. Cu ocazia acestui eveniment, Volkswagen a ținut să își spele păcatele și față de clienții săi din segmentul utilitar. Așadar, la numai un an după Dieselgate, constructorul teuton lansează un vehicul comercial complet electric.

Momentan, noul Volkswagen e-Crafter este doar la stadiul de concept, însă nemții promit că mașina va fi produsă în serie începând chiar cu anul viitor.

Conceptul e-Crafter vine echipat cu un motor de 134 de cai putere și 290 de Nm, ținut în viață de un pachet de baterii cu o capacitate de 34 kWh, ascuns sub podea. Chiar dacă întreaga capacitate de stocare a energiei poate părea mică în comparație cu cea a unui Tesla Model S sau Opel Ampera-e (care au o baterie de 60 kWh), noul vehicul utilitar electric poate asigura o autonomie totală de 208 kilometri.

Esential 134 de cai putere are VW e-Crafter.
208 kilometri este autonomia electrică a lui VW e-Crafter.
Volkswagen susține însă că vehiculul de serie ar putea dubla această valoare și ar putea ajunge la o autonomie de 400 de kilometri, grație progreselor tehnologice.
Conceptul expus la Hanovra este capabil să se încarce în proporție de 80% în doar 45 de minute, ceea ce îl face potrivit pentru deplasările urbane ale unui curier.

Prin amplasarea bateriei sub podea, Volkswagen e-Crafter păstrează dimensiunile normale de încărcare: 11.3 metri cubi sau o greutate de maxim 1.7 tone. Caracteristicile sunt suficiente pentru ca e-Crafter să fie o soluție potrivită pentru livrările urbane și nu numai.

Comentarii (5)

  • Ce sa faci cu doar 208 km autonomie cu o asa masina....cei care lucreaza cu astfel de masini stiu la ce ma refer.
    14 3
  • Livrari in oras. Serviciile de curierat s-ar bucura de asa ceva daca ar fi la un pret bun. Unui agent nu ii trebuie mai mult intr-o zi.
    7 3
  • O sa cumpar si eu unul pentru transportul de carcase de porci
    2 0
  • @q si asta e un inceput si motoarele termice de acum 100 de ani aveau limitarile lor, pe parcurs lucrurile sau imbunatatit, cam asa sta treaba si la electrice, bine acuma sa nu uitam si de culisele privind ritmul de dezvoltare a unor tehnologii.....
    5 1
  • pizza cu sarmale!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru