Volkswagen lansează o gamă de wallbox-uri pentru a încărca acasă mașinile electrice: versiunea de bază costă 400 de euro

de Daniel Popescu
Joi, 12.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a prezentat o gamă de trei wallbox-uri care pot fi folosite pentru a încărca acasă mașinile electrice. Acestea permit viteze de până la 11 kW, au un preț de pornire de 400 de euro și vor fi disponibile din luna noiembrie.

Volkswagen pregătește o gamă variată de modele electrice dezvoltate pe noua platformă MEB, începând cu hatchback-ul electric ID.3 și SUV-ul ID.4.

Primele livrările pentru ID.3 sunt programate abia în vara anului viitor, iar Volkswagen anticipează că peste jumătate dintre sesiunile de încărcare ale mașinilor electrice vor fi realizate acasă.

Prin urmare, constructorul german va lansa o gamă variată de wallbox-uri care vor permite clienților să-și încarce acasă mașinile electrice fără să apeleze la soluții ale furnizori externi. Gama va include trei wallbox-uri cu cablu Type 2 care oferă o capacitate de până la 11 kW, iar diferențele dintre ele se referă la posibilitatea de a gestiona încărcarea prin intermediul unei aplicații de smartphone.

Astfel, varianta de bază a primit numele ID. Charger și costă 399 de euro (aproximativ 1.900 de lei), însă nu dispune de conexiuni Wi-Fi sau 4G.

Versiunea superioară este ID.Charger Connect, care oferă în plus posibilitatea de conectare la rețeaua wireless a casei prin intermediul unui smartphone, în timp ce conexiunea 4G este disponibilă opțional.

Cu această funcție, clienții pot gestiona mai ușor încărcarea mașinii electrice printr-o aplicație mobilă, iar prețul de comercializare este de 599 de euro (circa 2.800 de lei).

Versiunea de top este ID. Charger Pro, care include conexiuni Wi-Fi și 4G, dar și o funcție de măsurare exactă a cantității de energie electrică utilizată, despre care Volkswagen susține că va fi utilă pentru clienții care pot deconta costurile cu încărcarea. Costul unui ID. Charger Pro sunt de 849 de euro (4.000 de lei), iar traficul de date 4G este inclus pe tot parcursul utilizării wallbox-ului.

Toate cele trei wallbox-uri vor putea fi achiziționate începând din luna noiembrie.

Via Volkswagen

Comentarii (3)

  • Design simplu-elegant, deși-s convins că fără noua siglă VW pe el ar fi costat jumate. :-)
    (Brainstorming-urile de 3 ani în echipă multi-kulti să trăiască -- doar nu-i ușor să urâțești orice.)

    Mirarea-i doar că nu vine direct cu trafic 5G, ca să dea cu roatele-n sus tot păsăretul tranzitoriu (cum s-a întâmplat la Bruxelles, capitala iobăgiei noastre, unde 5G-ul a fost mintenaș interzis nu demult.)

    Ceva mai serios: 11 kW nu-s prea mulți, da-s mai buni decât 3-4 la priză cheală.
    14 5
  • ACE - Craiova
    Prize trifazate de 11 kW sunt produse de serie de peste 50 de ani....
    Doar daca ai panouri solare ar merita a doua varianta.
    10 6
  • eu zic sa te rezumi la masini si sa lasi 5g pe seama inginerilor de comunicatii. nu a interzis nimeni 5g ca nu e inca lansat public. s-au schimbat un pic conditiile in care se fac testele 5g. dar testele 5g, ca de aia sunt teste, se fac la puteri mult mai mari decat ce vor da in final. tocmai de aia, sa vada worst-case-scenario. in final cu siguranta vor lansa 5g. mai ales ca UE a dat voie la 5g in masini in dauna alternativei noului standard wi-fi. si cum se marseaza pe masini automate iar una transfera si 20giga pe ora in cloud, ori ai 5g ori nu ai masini autonome.
    6 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru