Volkswagen OnePod este conceptul unui vehicul autonom, oferit spre închiriere în viitor

de Bogdan Mirică
Duminica, 17.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pe lângă noua gamă de vehicule electrice ID, Volkswagen lucrează intens și la soluții de mobilitate de tipul car-sharing. Iar conceptul One-Pod este cea mai bună dovadă.

Ne-am obișnuit să vedem mașini convenționale sau electrice din partea Volkswagen. Însă, germanii cochetează și cu ideea unor mașini autonome care vor putea fi închiriate. Conceptul de car-sharing le face cu ochiul și giganților auto. Iar un semn în acest sens este conceptul Volkswagen OnePod, dezvăluit în cadrul evenimentului DRIVE.Forum din Berlin.

Creat chiar în inima capitalei Germanei, noul OnePod este un vehicul autonom 100% electric. Particula „One” din nume face referire la „O singură soluție pentru toți”. Iar conceptul se vrea a fi un fel de taxi robot, care asigură mobilitate pentru toată lumea.

Creionat ca o cutie simpatică, cu o suprafață vitrată generoasă, OnePod are o bandă LED care înconjoară caroseria și poate comunica prin semnalizări distincte cu celelalte mașini din trafic. Pentru cei care vor să își transporte și bicicleta, în partea din spate există un suport special, retractabil.

Interiorul este configurabil și oferă mult spațiu interior pentru patru pasageri.

Comenzile mașinii sunt incluse în cotierele scaunelor, iar un ecran gigant poate oferi o mulțime de informații. De asemenea, poate proiecta filme sau jocuri pentru ca timpul să treacă mai repede.

Prin intermediul camerei speciale din exterior, Volkswagen OnePod recunoaște pasagerii care se apropie. Și, dacă aceștia au dizabilități, poate coborî garda la sol pentru a ușura accesul. Bineînțeles, ușile se deschid automat.

Comentarii (5)

  • Bubi Mubi
    E copy paste din Westworld.
    Viitorul suna bine. Cred ca vw ne părăsește.
    8 1
  • daca n-ar semana cu un terrariu as zice ca e un prajitor de paine sigur.
    8 1
  • ar fi o solutie de mobilitate urbana individuala pe care multi ar aprecia-o si ar folosi-o, totul va depinde doar de preturi.

    eu as folosi si azi o troti electrica, doar ca mi se pare periculos, asa ca folosesc in oras transportul in comun si bolt/uber, taxi mai deloc, iar masina personala o scot doar foarte rar, in caz de necesitate extrema (cand am de carat chestii grele, sau parcursul zilei include si drumuri extraurbane imposibil de acoperit altfel), deci nu cand picura putin sau adie vantul sau ca sa-mi duc copilul la scoala cu muzica.

    dar cu o solutie ca asta ar fi perfect, siguranta si accesibilitate, pe orice vreme, pe orice anotimp, fara grijile tipice ale masinii personale (parcare, uzura, oboseala la volan, risc de tamponare, furt, costuri)
    1 2
  • inexorabil
    “O singură soluţie pentru toţi”…Wow, chiar că sună a “principiile, valorile şi standardele civilizaţiei occidentale”. Pe care le promovează de zor ansamblul bicefal Deep State-EUSSR, doar că nu se (mai) regăsesc printre ele: libertatea, individualitatea, democraţia…La un moment dat, nici proprietatea.

    Cert este că s-au înmulţit semnele Marii Farse (aceea care a introdus calul troian pe nume “comunism” în cetatea ortodoxă), dar prostimea se îndârjeşte parcă anume să confirme profeţia mai mult decât dureroasă a Sf. Lavrentie de Cernigov: “Vor fi mulţi surzi şi mulţi orbi”…Adevăr în privinţa căruia, dacă nu l-ar fi intuit demult, potrivnicul din tenebre ar fi stat liniştit în banca lui. Aşa însă, oile (orwelliene) l-au invitat ele însele pe lup (emolar) la ospăţ. Ooo, şi ce dezmăţ va fi pentru dânsul. Cu totală încuviinţare de Sus (dar numai isteţii ştiu de ce).

    Cât despre gluma pe roţi din articol, îl voi cita pe Morpheus din “The Matrix” : “Welcome to the desert of the real”.

    PS. Către călugărul de la mănăstirea Secu (15:25) : ai trecut de la linguriţă la polonic. Înţelegi tu la ce mă refer…
    3 1
  • colega draga, dar cu placerea condusului cum ramane? Dupa cum vorbesti n-ai avut niciodata o masina sa-ti ofere placere. Ai folosit-o doar asa utilitar, caz in care, normal, ti se pare fain autobuzul asta anost. O fi utila si masina asta autonoma la ceva si pentru cineva, insa pentru mine nu e si o sa lupt pentru posibilitatea ca eu si tu sa avem posibilitatea de a alege ce cale dorim sa urmam fiecare. Fara bullshituri cu eficienta si poluare si clima. Ca masina mea o finantez din banii mei si inca n-a afectat sanatatea nimanui desi unii incearca sa-mi spuna altceva. Sanatate sa ai.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru