Volkswagen oprește definitiv producția lui Scirocco: coupe-ul nu are încă niciun succesor

de Daniel Popescu
Joi, 12.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a oprit producția coupe-ului cu două uși Scirocco din cauza vânzărilor slabe, iar până în prezent nu a anunțat un succesor direct, în ciuda unor speculații cu privire la un urmaș electric.

Volkswagen Scirocco este unul dintre modelele constructorului german care nu a prins la public, astfel că vânzările sale au fost reduse, iar la acest lucru a contribuit și utilizarea unei platformei învechite PQ35, similară cu cea pe care a fost construită a cincea generație a lui Golf.

Germanii menționează acum pe site-ul oficial că nu acceptă comenzi noi pentru acest model, însă clienții interesați pot cumpăra unul dintre exemplarele care se află deja pe stoc în configurații prestabilite. "Scirocco nu mai poate fi comandat cu specificații individuale, însă poți cumpăra vehicule deja contruite", este mesajul producătorului pe pagina modelului.

Volkswagen nu a anunțat încă lansarea unui succesor direct pentru Scirocco, însă există o serie de speculații în această privință. Frank Welsch, directorul departamentului de cercetare și dezvoltare, afirma recent că există planuri pentru un coupe de mici dimensiuni bazat pe platforma MEB, însă a admis că nu este clar când ar putea apărea în versiune de producție.

Pe de altă parte, același Welsch a dezvăluit în luna mai că producătorul german ar putea dezvolta un model electric coupe cu tentă sportivă cu două uși, care va prelua numele și caracteristicile de bază ale lui Scirocco.

"Putem folosi numele Scirocco doar pentru un coupe sportiv cu două uși.

Nu este clar cum vom face o astfel de mașină, dar ne gândim la un concept bazat pe platforma noastră electrică. Ar putea fi o mașină grozavă", afirma el.

Via Motor1

Comentarii (3)

  • Scirocco, coupe cu doua usi? De cand si pana cand?
    0 0
  • babacloanta
    Pacat. Era printre putinele modele vw recente care cel putin la designul exterior transmitea ceva. Daca ar fi avut un interior diferit de cel al Golf-ului si niste motoare mai sportive, poate ar fi avut succes.
    7 0
  • Din pacate, orice masina cu plafonul curbat si 2/3 usi, eventual fara rama la geamuri, se numeste coupe in ziua de azi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru