Volkswagen Passat Performance - un concept de 250 de cai vine la Detroit

de Bogdan Mirică
Vineri, 11.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va lansa la Detroit conceptul Passat Performance. Versiunea promite 250 de cai putere, storşi dintr-un motor de numai 1.8 litri. Nemţii speră să producă acest concept în următorii ani.

Volkswagen a decis să ofere fanilor săi din America de Nord o surpriză cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Pentru asta şi-a pus inginerii la treabă şi a dat naştere unui prototip botezat Passat Performance Concept.

După cum o sugerează şi numele, este vorba despre o versiune sportivă a berlinei de clasă medie, versiune ce ar putea fi produsă şi în serie în următorii ani.

Deşi numele anunţă performanţe notabile, aspectul exterior nu diferă foarte mult de cel al versiunii actuale. Designul este influenţat de farurile bi-xenon, de sistemul de evacuare nou, cu ţevi de eşapament duble, de luminile LED, de jantele de 19 inch din aliaj şi de accesoriile din fibră de carbon, aplicate pe carcasele oglinzilor laterale.

Esential 250 de cai putere oferă conceptul Passat Performance Concept.
Aceleaşi detalii din fibră de carbon îşi fac loc şi în interior, la nivelul planşei de bord. Personalizarea habitaclului se face şi cu ajutorul unei tapiţerii din piele, în două culori.

Sub capotă, Volkswagen a pregătit o surpriză.

Nemţii au instalat un motor turbo cu patru cilindri, de 1.8 litri, cu injecţie directă, capabil să livreze o putere totală de 250 de cai. Resursele sunt transmise prin intermediul unei transmisii automate cu şase rapoarte.

Pentru a face faţă aportului de putere, Volkswagen a coborât garda la sol şi a instalat o direcţie electro-mecanică. Ambele îmbunătăţesc ţinuta de drum.

Comentarii (12)

  • este exact genul ed masina care surprinde din monotonia VW... limuzina cu motor mic supraalimentat si 250 cai... o aversa interesanta si intriganta la amatorii hatch-urilor rapide gen Leon FR, Golf R, S3...etc
    13 8
  • maximus
    Pai si cand va fi disponibila la vanzare?
    4 2
  • antiqua
    totul e ok...pana la consum si pret de achizitie...aspecte care raman de vazut.
    8 3
  • Si uite-asa era motoarelor de peste doi litri apune! Viitorul e turbo!
    Suna bine 250 CP dintr-un 1.8. RCA mic, impozit la fel!
    15 5
  • ha ha ha
    Spate de seria 3
    17 12
  • lipsa de imaginatie!
    10 15
  • @lx:VW nu e deloc monoton,din contra,sunt foarte dorite si apreciate si asta dupa tine inseamna ca oamenilor le place monotonia?!Pun pariu ca esti fan al unei marci japoneze!
    9 7
  • AndreiRN
    Motoare de scurta folosinta.
    12 14
  • exista oare pe vreo alta masina un design mai fad, mai plictisitor si mai batranesc decat asta ? daca nici la un model ce se vrea oarecum sport nu ii aplici un design mai deosebit atunci masina asta este adresata pustilor de peste 65 de ani ...
    14 11
  • @sIVW_83 ...

    asta e special conceput pt piata nord-americana .... ei nu au treaba cu RCA si impozit pe cilindree ...

    nu stiu, in schimb, cum vor convinge clientela ca "inimioara" lui va fi vioaie si va avea viata lunga, ca, in capatinile lor, ei stiu ca un motor ii bun daca e musai un v6 .... mai marisor (>3.000 cmc) ... mai dureaza pina se vor adapta. deh, de 100 de ani ei nu s-au prea uitat la aspectele astea.

    pe hirtie ... pare ok .... vom vedea cum se va prezenta pe sosele !
    am vazut ceva teste cu passat tdi si l-au primit destul de bine .... cel putin presa ...

    problema ce-o vad eu pt vw in sua/canada e ca nu-s percepute ca fiind masini fiabile si ei se uita cam mult la asta, mult mai mult decit europenii !

    drumuri bune tuturor !
    14 0
  • ADRIAN FLORARU
    MASINA IN POZE E OK MOTORUL DE CARE SE VORBESTE E OK,GURA LUMI NU E OK ...
    7 5
  • Slabut in comparatie cu Buick Verano
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru