Volkswagen Passat TDI traversează SUA cu un consum de 3.0 litri/100 km

de Bogdan Mirică
Marti, 25.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunţat că versiunea diesel a actualului Passat a reuşit să traverseze 48 de state americane cu un consum mediu de 3.0 litri/100 de km.

Volkswagen a mizat pe actualul Passat TDI pentru a stabili un nou record mondial în America. Potrivit comunicatului oficial publicat astăzi, berlina de clasă medie a stabilit un record mondial omologat de Guinness pentru cel mai mic consum de-a lungul unei traversări a Statelor Unite.

Traseul s-a întins pe o distanţă de 13.071 kilometri şi a durat în total 17 zile. De-a lungul experienţei, maşina germană şi echipajul său au vizitat 48 de state americane. La final, computerul de bord a indicat un consum mediu de numai 3 litri/100 de kilometri.

Esential 3.0 litri/100 de kilometri este consumul mediu al berlinei Passat TDI de-a lungul SUA.
13.071 de kilometri a măsurat traseul lui Passat TDI.
Această valoare a doborât vechiul record de 3.4 litri/100 de kilometri. Mai mult decât atât, performanţa obţinută de Passat TDI depăşeşte cu mult şi recordul stabilit de un automobil hibrid, etichetat la 3.6 litri/100 de kilometri.

Jonathan Browning, preşedintele executiv Volkswagen America, a declarat: „A traversa 13.071 kilometri cu numai 397 de litri de combustibil este o performanţă impresionantă, care atestă cât de economice pot fi modelele diesel.

Chiar şi în rularea de zi cu zi se pot obţine performanţe similare”, a concluzionat oficialul VW, care pledează astfel pentru popularizarea modelelor diesel în Statele Unite.

via Volkswagen

Comentarii (30)

  • ia traversati romania sa vedeti ce consum scoateti....si mai vb.
    25 5
  • Acel automobil hybrid numit Prius? :))
    19 3
  • Lexmark
    Dc nu sunt capabili sa faca hibrizi care intradevar sa fie eficienti ( contraexemplu Touareg Hybrid a carui motor electric e mai slab decat al unui Yaris Hybrid) hai ca merge si o campanie de marketing la dieseluri agresiva cu care insa ajung sa dea in penibilul...
    PS: Oare cineva mai crede in toate aceste mizerii promovate de VW?...
    17 27
  • Clar trebuie sa apara romanii (neica nimeni ) sa conteste rezultatele, ca de fapt nu e asa e asa cum zic ei, pardon cum zice nimeni!!
    25 12
  • @Lexmark
    Mizeriile promovate de VW sunt aproximativ la fel cu mizeriile promovate de altii, de ex salvarea planetei de catre Toyota cu baterii ce merg cu alge, nu? Acum depinde ce crezi tu, adica in care mizerii.
    30 5
  • stire alternativa
    Pe traseul masinii, imbolnavirile de cancer au crescut cu 40%. Astfel, producatorii de substante folosite in chimioteraptie doresc sa multumeasca VW pentru aportul imens adus profitului lor.
    19 18
  • @stire alternativa
    Tu trebuie s afaci o excursie la Fukushima sa inspiri o mostra de ecologie japoneza, tu nu ai cum sa fii decat un fanatic de cutii japoneze.
    22 11
  • Hai sa nu ne certam. Sunt bune toate metodele de reducere a emisiilor: reducerea consumului de motorina sau benzina, utilizarea hibrizilor benzina-electric sau motorina-electric, motoarele pe hidrogen sau doar motoarele electrice.
    Din stradaniile tuturor producatorilor va iesi ceva bun. Fiti optimisti!
    19 1
  • 3litri la suta pt. o masina k Passat e intradevar ceva........
    sa inteleg acuma ca toate masinile hibridele din lume is varza.........si cred ca,chiar sunt..........
    zecile si sutele de milioane de euro/dolari care sau cheltuit pt. ca 'hibridele' sa prinda viata........daca bani aia erau 'investiti' in motoare diesel probabil ca acum chiae aveam masini cu consumuri de 2% 'in viata reala'
    14 2
  • @ @stire alternativa
    Diferenta majora e ca Fukushima a fost un accident care se putea intampla, sub o forma sau alta, oriunde exista o central nucleara, pe cand toata Europa trage puternic in piept noxe cancerigene minut de minut, voit si deliberat. Numai bidonul cu, pardon, pishat, Ie-a permis mai marilor ingineri ai lumii (dpdvd al romanilor) sa intre pe piata auto din California.
    Iar daca eu sunt fanatic de cutii japoneze, tu esti un manelist iubitor de tedeiuri fumigene si bere la pet la oferta.
    Cu alte cuvinte, ce-mi doresti tu mie, sa ti se intample tie.
    11 14
  • yoyo@Lexmark
    Pai tu nu vezi ca VW e mai eficient cu un disel decat cu un hybrid? Citeste articolul mai bine : "Passat TDI depăşeşte cu mult şi recordul stabilit de un automobil hibrid". Campanie penibila dar de ce nu au batut toyotele recordul? :)) Intrebarea e retorica! Probabil tu crezi ca oficialii guinness book sunt functionarii la care le dai tu spaga mereu :))
    15 5
  • Este vorba despre VW Passat modelul pentru SUA, care difera fata de cel oferit in Europa.
    3 8
  • yoyo@stire alternativa
    La consumul asta emisiile sunt mai mici decat ale unui hybrid , punct ura si la gara!
    10 7
  • lasati-o moarta'n papushoi :D:D

    ...voua TD-istilor vi se flutura de ecologie cum ma intereseaza pe mine tzatzele lu' Bianca Drăgusanu. Da, suna bine 3,2L/100km dar voi nu cititi pana la capat ca va fura poza tzatzelor (adica cifra aia magica). Deci: "Chiar şi în rularea de zi cu zi se pot obţine performanţe similare"...adica consumul e de tot respectul , dar nu insemna ca ASTA e consumul. Si asa majoritatea dintre voi ramaneti la SH ca asta e afacere, se stiiieeee! Deci consumul asta o sa-l aveti voi (+50%) peste 5-8 ani cand se mai aseaza preturile.

    Hai, acuma, mai usor cu pianu' ca va rupeti mufarina pe scari.
    10 16
  • Nu ne spuneți și nouă ceva date despre motorul Passatului în cauză, ce capacitate, ce putere... dacă Passatul avea start-stop etc.
    10 0
  • Bine ca ai tu masina noua @gelu, tu vezi cum se aseaza electricele peste 5-8 ani ca esti un guru al prezicerilor, si vezi pretu, pretu curentului, se stiieeee, asa este:).
    9 0
  • Chiar dc nu e asta consumul, e cel mai bun pana acum pt a traversa sua, altceva?
    9 0
  • @unul...ramane cum am stabilit! :D
    1 5
  • e vorba de traversat America...adica in general mers in ultima treapta de viteza, viteza constant, poate undeva 70-80km/h si e posibil ca asta sa fie consumul. Eu pe o bucata de 40 km am scos 3,7% consum cu un logan de 1.2 benzina.....asa ca acest consum de 3% mi se pare realizabil. Fiti convinsi ca nu au alergat cu 200 la ora si nici motorul nu a sarit de 1500 rot pe min la Passatul asta....a fost un experiment facut strict pentru record
    14 1
  • Doar VW putea face asa ceva :))
    11 8
  • @@ o stire alternativa
    Pentru cultura ta generala, din pacate Fukushima a fost proiectata de General Electric. Daca o faceau japonezii, cu siguranta rezista. Deci cand dai exemple, zi de dezastre cauzate de japonezi, nu din care ei au avut de suferit. Ca asa poti sa-i acuzi pe ei ca au avut parte de Nagasaki si Hiroshima. Daca americanii sau germanii primeau cele doua bombe sau sufereau de pe urma unui dezastru ca cel de la Fukushima, nu-si reveneau niciodata. In schimb japonezii dau lectii la multe. Dar orbii nu vor vedea niciodata.
    6 9
  • Armstrong
    Si marmota invelea ciocolata-n staniol :)) Cine crede astfel de stiri inseamna ca n-a mers niciodata cu masina prin oras cu masina. In viitorul apropiat nicio masina nu va scoate un astfel de consum cu mers preponderent in oras. Asta sunt baliverne de adormit copii si marketing. Cand un Wc passat sa consume nu zic 3 hai macar un 5 in bucuresti??? Vise taica...vise
    5 10
  • @Brat Puternic

    In orasul numit SUA nu e la fel de aglomerat ca in Bucuresti. Cred ca au semafoarele sincronizate...
    5 0
  • SnowM3
    Frumoasa performanta, felicitari VW ! Facilitata de o masina cu un motor economic dar si de 'teren'. Sunt turist in SUA si azi am condus circa 600 de km, preponderent pe autostrazi'(''interstates"). E socant sa vezi pe asemenea sosele cu 2, 3 sau 4 benzi pe sens limita de 55 mile pe ora (89 km pe ora) sau 65 de mile pe ora (105 km pe ora). Peste 65 azi n-am vazut, dar aproape jumatate de drum a fost cu 55. La asa viteze, in treapta de viteze superioara se pot, intr-adevar, obtine consumuri record ! Si noi ne plangeam de tronsonul cu trei benzi al autostrazii Buc-Ploiesti restrictionat la 100 :-)
    4 2
  • redalert
    dacă aţi observat consumul indicat este dat de computer (care probabil e fabricat în Kina şi mânărit pentru fericirea fraierilor care pun botul ) şi nu de câţi litri de motorină au băgat în coaşcă. Aste probabil pentru că în SUA carburantul se vinde în galoane şi friţii n-au ştiut să-l transforme în litri. Dar suntem pregătiţi şi pentru ziua în care grupul va prezenta o căruţă care la sfârşitul testului va avea mai mult carburant decât i-au pus în rezervor.
    4 6
  • AndreiRN
    Viteza de 55 mile pe ora este pe autostrazi in interiorul oraselor, metropolelor dar in afara lor este, 65 sau 75 sau ..... lipsa.
    Ce oras masoara 600 km eu nu stiu.
    Dar daca vrei te poti invarti chiar in cerc pe autostrazi.
    0 2
  • AndreiRN,se presupune ca un manager ca tine,cu facultati facute in occident,ar trebui sa aiba si ceva cultura generala. Ce oras masoara 600 de km? Crezi ca nu se pot face 600 de km.prin orase,fara sa te invarti in cerc? Ai auzit de megalopolis? Mai mult ca sigur,trebuie ca nu ai auzit.
    Japonezii sunt cei mai mari iubitori de mediu inconjurator.Cu tot ce poate fi in mediul asta.Cel mai mult iubesc balena si rechinul.I-au transformat in idoli,pt.ca au de gand sa extermine cele doua specii.
    3 0
  • Masinile japoneze sunt exceptionale si Passatul este o masina mult peste medie. De ce va incaierati intre voi cand insisi japonezii isi doresc sa creeze masini de talia Passatului. Le fac fiabile dar cu un design mai putin agreat de europeni. Passat este in fruntea vanzarilor la clasa medie, un lucru cert si care nu poate fi contestat. Am speranta ca noua Mazda 6 va depasi Passatul. Singurul ei dezavantaj este motorul turbo de 2,2 diesel (impozite etc).
    1 0
  • din acest test armata americana a tras deja niste concluzii,nu neaparat pentru masini economice,cit pentru mai putin detectabile
    0 1
  • @redalert Poate tu nu ai citit partea asta din articol : ,,A traversa 13.071 kilometri cu numai 397 de litri de combustibil este o performanţă impresionantă, care atestă cât de economice pot fi modelele diesel." desi este scris cu litere ingosate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru