Volkswagen Polo R vine la Geneva în versiunea de serie

de Sebastian Toma
Joi, 11.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va prezenta versiunea de serie a lui Polo R la Salonul Auto de la Geneva. Modelul va fi echipat cu o versiune de 225 CP a motorului care anima Golf VI GTI.

Esential 6 secunde îi vor fi necesare lui Polo R pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.
Volkswagen va prezenta versiunea de producţie a lui Polo R la Salonul Auto de la Geneva, anunţă Autocar citând surse oficiale. Potrivit lui Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de Cercetare şi Dezvoltare de la Volkswagen, modelul va fi echipat cu o versiune mai puternică a motorului care echipează Golf VI GTI, unitatea urmând să ofere aproximativ 225 CP. Polo R va avea un diferenţial mecanic cu alunecare limitată şi va avea doar versiuni cu tracţiune faţă. Cel mai performant Polo disponibil vreodată va fi capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în aproximativ şase secunde şi va putea să atingă peste 250 km/h.

Potrivit lui Hackenberg, Polo R nu se afla iniţial în planul de lansare al modelului de clasă mică de la Volkswagen, dar această versiune a fost introdusă alături de programul WRC. Versiunea R a lui Polo va sprijini programul constructorului german în campionatul WRC, pe când participarea în motorsport va promova versiunea de performanţă a lui Polo.

Cea mai puternică versiune a lui Polo disponibilă în prezent oferă 180 CP şi 250 Nm. Versiunea GTI a lui Polo este animată de un motor TSI de 1.4 litri şi este oferită în standard alături de o transmisie DSG.

Viitorul Golf R, bazat pe cea de-a şaptea generaţie a compactei germane, va fi lansat în 2013 sau 2014. Modelul va fi echipat cu un motor de 2.0 litri, spune Hackenberg. Cel mai probabil, unitatea va livra în jur de 280 CP. Actualul Golf R oferă 270 CP şi 350 Nm. În standard, modelul este oferit cu sistemul de tracţiune integrală 4Motion şi cu o transmisie manuală cu şase trepte.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Mircea
    golf R va avea 300 cp nu 280
    2 5
  • oricine
    De ce? doar pentru ca S3 are 300? Golf 6 R avea 270, S3ul vechi 265, TTS are 272. Nu e o regula, poate va avea 300, poate nu, nu ai de unde sa stii.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru