Volkswagen pregăteşte un nou concept electric din gama ID: shuttle cu design inspirat din Transporter

de Daniel Popescu
Joi, 22.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gama de modele electrice Volkswagen ID va primi un nou membru prin conceptul unui shuttle cu design inspirat de la clasicul Transporter, care ar putea fi utilizat în viitor la serviciu de transport Moia.

La Salonul Auto de la Paris din toamna acestui an, Volkswagen a prezentat un concept electric din gama ID, care urmează să fie lansat în producţie de serie în 2020 şi să aibă o autonomie de circa 400 de kilometri.

Gama va fi acum extinsă cu un nou concept, care urmează să fie prezentat la Salonul Auto de la Detroit din perioada 9-10 ianuarie. Constructorul german nu a menţionat nici măcar numele conceptului, însă a publicat trei fotografii teaser care evidenţiază trăsături de design ale clasicului Transporter.

Totuşi, ştim că acesta va fi dezvoltat pe platforma Modular Electric Drive Kit (MEB) şi că în viitor va include şi funcţii autonome care vor permite volanului să se rabateze pentru a lăsa senzorii şi camerele video să preia controlul. În plus, Volkswagen afirmă că noul concept "combină spaţiul amplu pentru transport cu o autonomie de lungă durată".

Toate aceste indicii sugerează că avem de-a face cu lansarea unui concept care prefigurează un shuttle electric care să fie utilizat în cadrul viitorului serviciu de transport Moia.

Serviciul Moia a fost anunţat la începutul lunii decembrie ca o alternativă la transportul în comun din oraşe prin utilizarea unor shuttle-uri care la un moment dat vor deveni autonome. Mai multe detalii vor fi anunţate probabil cu ocazia evenimentului de lansare din luna ianuarie.

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru