Volkswagen prezintă un robot mobil cu baterii care încarcă mașinile electrice: concept ideal pentru zone fără stații de încărcare

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Vineri, 27.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a prezentat conceptul unui robot mobil echipat cu o baterie de 25 kWh capabil să încarce o mașină electrică în zonele în care nu există infrastructura de stații de încărcare.

Volkswagen se gândește la diverse soluții prin care să ofere o alternativă reală pentru șoferii mașinilor electrice în zonele în care infrastructura de stații de încărcare este precară.

Divizia de componente a Grupului Volkswagen a prezentat conceptul unui robot mobil capabil să se deplaseze în mod autonom până la mașina electrică pe baza unor camere video și a unor senzori ultrasonici.

În plus, robotul transportă și un trailer cu o baterie de 25 kWh și este capabil să inițieze în mod autonom procesul de încărcare a bateriei mașinii electrice cu energia electrică stocată în bateria mobilă din trailer. Tehnologia dezvoltată permite inclusiv încărcarea rapidă a bateriilor cu până la 50 kW.

Robotul ar urma să fie chemat la mașina electrică de către șofer prin intermediul unei aplicații mobile.

Deși este doar un concept, Volkswagen susține că robotul poate fi dezvoltat în producție de serie, fără însă să stabilească un termen concret în acest sens.

"Este un prototip vizionar, care poate fi transformat în realitate foarte repede, dacă condițiile generale sunt corecte", menționează Mark Moller, șeful departamentului de dezvoltare din cadrul Volkswagen Group Components.

Un astfel de dispozitiv mobil ar fi util în special în zonele în care infrastructura de stații de încărcare este precară sau în zonele în care aceasta nu poate fi dezvoltată în mod corespunzător din motive de costuri, cum ar fi în zone în care numărul mașinilor electrice este mai scăzut. "Lucrările de construcție și costurile pentru un ansamblu de stații de încărcare pot fi reduse considerabil prin utilizarea roboților", a adăugat Moller.

Via Volkswagen

Comentarii (4)

  • inexorabil
    Vaginalii = fruntaşi la matrapazlâcuri "clasice", fruntaşi la oculto-e-conformare.

    Concluzie? Nimic mai scabros din Reich…
    8 5
  • Un moment,"Volkswagen a prezentat conceptul","Volkswagen se gândește la diverse soluții","Robotul ar urma să fie ", apoi avem "in plus, robotul transportă și un trailer". Pai bine,ba,iar citesc stiri sf cu ce-o sa faca si dreaga astia de la vag iar apoi vad ca sf-ul se transforma in realitate pentru unii(marketing),robotul transporta...transporta ce?Inca nu exista,e doar un vis,o propaganda ieftina,nu exista.Astia nu au nici macar masini electrice si deja se gandesc la cum o sa le incarce.
    6 0
  • Japan4Ever
    voi va dati seama cum o sa se fure robotii aia? :-))
    7 1
  • Parca vad maine-poimaine.. scandalul robotilor de incarcare, acestia livreaza numai jumatate din energia taxata :D
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru