Volkswagen: Șeful de design confirmă lansarea GTI-ului electric în 2026

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 27.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful de design al producătorului din Wolfsburg confirmă debutul viitorului ID.GTI în 2026. În luna septembrie, Volkswagen a prezentat conceptul ID.GTI.

Originalul Volkswagen Golf GTI a debutat în 1975. De atunci și până în prezent, celebra emblemă a fost asociată cu 2.8 milioane de vehicule la nivel global, potrivit șefului de design al mărcii germane.

Deși interesantă această informație, Andreas Mindt a dezvăluit ceva și mai interesant. Într-o postare pe rețelele de socializare, Mindt a confirmat că viitorul ID.GTI, adică un GTI cu zero emisii, va debuta în 2026.

Știm deja că acest ID.GTI va fi bazat pe viitorul ID.2. Mai mult, ne putem face o idee despre cum va arăta, pentru că deja am văzut, în luna septembrie, conceptul ID.GTI.

Încă un detaliu important este legat de prețul viitorului ID.GTI. Pentru că este bazată pe ID.2, un model despre care se spune că va costa sub 25.000 de euro, versiunea de performanță GTI ar urma să aibă, la rândul său, un preț accesibil.

Desigur, încă nu se știe cât va costa și nici ce putere va oferi.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Daca id3 are de baza 200cp, un GTI ar trebui sa aiba minim 300cp, daca nu chiar 400cp AWD. Diferenta la electrice nu mai e marimea si nici puterea ci capacitatea bateriei, si nah, tre sa ii puna o baterie de 50kwh MINIM la acel gti, deci cat e la id3. Asa ca nu mai merge treaba aia ca e masina mica si usoara si merge aceeasi putere ca la o masina mai mare pt a avea un hothatch
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru