Volkswagen Touareg împlinește 20 de ani. Ocazia, marcată cu noua ediție specială Touareg Edition 20

de Tiberiu Safta
Marti, 24.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a lansat o ediție specială nouă pentru modelul Touareg, numită Edition 20. Așa cum reiese din nume, modelul sărbătorește 20 de ani de existență, iar ediția specială primește o vopsea exclusivă, jante noi și un interior îmbrăcat în piele exclusivă.

Anul acesta, Volkswagen Touareg, primul SUV al mărcii din Wolfsburg, împlinește 20 de ani. Pentru a marca această realizare, constructorul german a publicat imagini oficiale cu o nouă ediție specială, numită Edition 20. Față de un Touareg standard, Edition 20 primește mai multe dotări și embleme exclusive.

DOTĂRI EXCLUSIVE LA EXTERIOR ȘI INTERIOR

Mai întâi avem o vopsea specială, albastru Meloe, disponibilă doar la această ediție nouă. Jantele Bogota de 20 de inch sunt, de asemenea, specifice acestui model, iar exteriorul este completat de accente negre la aripi și difuzor, o emblemă Edition 20 pe montantul B, geamuri spate fumurii și stopuri LED cu un fundal roșu închis.

Exclusivitatea continuă și la interior, acolo unde scaunele sunt îmbrăcate în piele neagră Savona exclusivă. Cusăturile scaunelor sunt din diamante și vopsite într-un bej deschis, numit Ceramique, pentru contrast. Emblema specială Edition 20 se regăsește pe maneta schimbătorului de viteze, precum și în pragurile iluminate din interiorul ușilor.

Accentele roșii pe planșa de bord completează aspectul exclusivist al noului model.

PATRU VERSIUNI DE MOTORIZĂRI, INCLUSIV UN PROPULSOR ELECTRIFICAT

Volkswagen Touareg Edition 20 este disponibil cu 4 versiuni de motorizări. Clienții vor avea de ales între două motoare diesel V6 de 3.0 litri, fie de 231 de cai putere sau 286 de cai putere. De asemenea, există și un motor V6 de 3.0 litri pe benzină, care dezvoltă 340 de cai putere, iar cel mai puternic motor este un propulsor hibrid cu încărcare la priză, care dezvoltă 381 de cai putere.

Toate motoarele sunt cuplate la o cutie de viteze automată cu 8 trepte, iar puterea este transmisă către toate roțile.

Volkswagen Touareg a fost lansat, pentru prima dată, în 2002. Prima generație a primit facelift în 2006 și a fost construită până în 2010. Atunci a fost lansată a doua generație, care a primit facelift în 2015 și a fost construită până în 2018. De atunci este produsă actuala generație Touareg.

Noua ediție specială Edition 20 pornește de la 77.530 de euro în Germania.

via Volkswagen

Comentarii (5)

  • Seriff
    ''Clienții vor avea de ales între două motoare diesel V6 de 3.0 litri, fie de 231 de cai putere sau 286 de cai putere.''
    Ia ziceti baieti, nu mai face nimeni diesel, toti vor face doar electrice?
    15 2
  • Dan Voiculescu
    TDI în 2022.
    Cine uită, nu merită.
    1 7
  • Seriff
    @Dan Voiculescu, cine uita ce anume?
    Ca sunt cele mai eficiente si bune motoare?
    Ca au un consum mic, putere mare si autonomie imensa?
    Ca au emisii mai mici decat multe benzinare?
    Ca au cuplu de jos si nu de la 5000 rpm?
    6 3
  • Cel mai probabil următoarea mea masina când ma mut înapoi în România (desigur diesel), asta dacă nu ma mulțumesc cu Kodiaq. Din câte știu Tuareg chiar si diesel consuma destul de multișor.
    0 0
  • Dan Voiculescu
    @Seriff, Mă consider, chiar și la vârsta mea, un avangardist al mobilității, iar abordarea TDI, doar o variantă de propulsie care se identifică exclusiv cu desuetul.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru