Volkswagen Touran la aniversare. Au trecut 20 de ani de la debut

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 29.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen sărbătorește 20 de ani de la debutul modelului Touran. În tot acest timp, MPV-ul constructorului din Wolfsburg a fost comercializat în peste 2.6 milioane de exemplare.

În data de 14 martie 2003, germanii de la Volkswagen lansau pe piață modelul Touran. Încă de la început, reprezentanții companiei din Wolfsburg au vrut ca acest MPV să fie mai mult decât o mașină de familie. Și au reușit.

Acum, după mai bine de 2.6 milioane de exemplare comercializate, Volkswagen marchează cea de-a 20-a aniversare a lui Touran.

În 2015, Volkswagen Touran a evoluat la a doua generație și a fost primul MPV dezvoltat pe arhitectura Modular Transverse Matrix, sau MQB pe scurt.

Această modificare a permis ca Touran să treacă printr-un proces de modernizare. A primit o serie de sisteme de asistență, inclusiv Active Cruise Control, Autonomous Emergency Braking Front Assist, Lane Assist și Side Assist.

De asemenea, confortul a fost îmbunătățit, iar gama de motorizări a fost eficientizată. Probabil cel mai bun exemplu este propulsorul de 1.5 litri TSI evo2, care dezvoltă 150 de cai putere.

Volkswagen Touran poate găzdui 5 sau 7 pasageri, iar portbagajul poate "înghiți" până la 1.980 de litri de bagaje.

via Volkswagen

Comentarii (2)

  • Banditos
    20 de anisori, felicitari! de acum in colo vorbim de AMR...
    3 0
  • Este Tiguan Allspace așa ca nu-i bai.
    Felicitări pentu Turan… o masina care a făcut istorie.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru