Volkswagen va investi 86 de miliarde de euro în cinci ani pentru a surclasa Toyota la vânzări

de Sebastian Toma
Luni, 24.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nemţii de la Volkswagen Group vor opera investiţii în valoare totală de 86 de miliarde de euro în următorii cinci ani pentru a-şi extinde gama şi mări vânzările pentru a detrona Toyota în clasamentul global al vânzărilor de automobile.

Volkswagen Group va investi aproape 86 de miliarde de euro până în 2019 pentru a dezvolta modele noi şi a moderniza metodele de producţie în vederea creşterii vânzărilor şi profiturilor. Concernul german a prezentat un plan de investiţii care totalizează 85.6 miliarde de euro până în 2015, ceea ce reprezintă o medie de 17.1 miliarde de euro investiţi pe an, pentru a-şi mări portofoliul de modele ecologice. În raport cu bugetul precedent pe ultimul cincinal, cei de la Volkswagen vor investi 0.4 miliarde de euro în plus pe an, în medie, potrivit celor de la Automotive News. Bugetul mărit pentru investiţii este justificat de presiunea mare din industrie privind lansarea de noi inovaţii şi de cererile în creştere ale clienţilor pentru produsele din industria auto, motivează şeful concernului Volkswagen.

Investiţiile mărite de la Volkswagen vor face conglomeratul german să fie compania publică ale căror investiţii din cercetare şi dezvoltare să fie cele mai ridicate din lume pentru a treia oară la rând, potrivit celor de la Strategy&. Studiul realizat de compania de consultanţă arată că Volkswagen Group a cheltuit mai mult decât Samsung Electronics şi Intel pentru cercetare şi dezvoltare şi în decursul anului 2014.

Nemţii de la Volkswagen au avut cheltuieli ridicate deoarece au finanţat dezvoltarea şi lansarea a peste 100 de noutăţi, o bună parte dintre ele nefiind încă prezentate public.

Urmareste Automarket
În prezent, concernul Volkswagen are 107 fabrici la nivel global şi încearcă să devină cel mai mare producător de automobile din lume până în anul 2018. Anul 2014 se anunţă a fi un nou record pentru germani, Volkswagen Group depăşind şapte milioane de unităţi vândute în primele nouă luni ale anului pentru prima dată din istoria concernului.
Expansiunea grupului german este datorată atât creşterii portofoliului de mărci, cât şi creşterii vânzărilor pentru fiecare marcă în parte. Responsabil de această expansiune este actualul CEO al concernului, Martin Winterkorn, care a dublat numărul de fabrici ale grupului de la preluarea conducerii şi a adus mărcile Porsche, Scania, MAN şi Ducati în portofoliul concernului.

Via AutomotiveNews (înreg.) | Volkswagen | Sursă foto

Comentarii (13)

  • macar atat incearca si ei ca l fiabilitate sunt departe de toyota...
    pana in 2018 poate mai cumpara vreo 7-8 marci, si cu douazeci de marci luate toate impreuna poate poate... Toyota desfiinteaza vw unu la unu...
    17 19
  • Poate ar fi cazul sa invete sa mai faca si masini... nu numai bani...
    16 17
  • andi si ioan...
    ...foarte bine punctat!!!!!!as mai avea si eu ceva de adaugat : toyota va sta cu mainile-n san in tot acest timp.
    14 6
  • Acelasi stereotip .Fiabilitatea.Altceva concret nu stiti? Dar concret sa fie.Din proprie experienta.Ati vazut un surup nemtesc cum arata? Nu are nevoie de shaiba.Ati vazut suruburi de la asiatice? Toate au nevoie de shaibe.Exemplele pot continua!
    8 3
  • AndreiRN
    Noroc cu Chinezi ca le fac componente ieftine ca ei sa le asambleze oriunde in lume.
    3 8
  • Right! Noroc cu chinezii ! De ce nu ne mai povestesti despre marile tale realizari de laTela? Mai esti manager la manere de tesla?
    Mai dau si eu cu bata in balta,dar nu in halul asta! Am vazut ca astia cu teslele lor angajeaza bulbucari! O sa aplic si eu.E usor sa tulburi apa cu batzul! B.t.w. ,cat mai ai salariul ?
    6 2
  • Eu am un VW si sunt multumit de el. Deci sunt un prost. Daca aveam o Toyota eram un destept. Eu zic sa-i invatati meserie pe "parlitii" si "incompetentii" de la VW. Cat de romani sunt unii!
    Si cand te gandesti ca VW investeste bugetul chiar pe cativa ani al unor companii, chiar si auto... e pi--t in ploaie sa ajungi sa ai un asemenea buget vanzand "masini de unica folosinta la niste milioane de fraieri din intreaga lume", asa-i?
    8 2
  • PS: Salutari de la "pateticul" actual CEO, Martin Winterkorn. Unii de pe-aici stiu la ce ma refer.
    8 1
  • Bravo lor, bine ca investesc. Numai prin investitii masive se poate ajunge la dezvoltarea unor tehnologii noi care sa fie accesibile maselor. Si eu am un VW si sunt f multumit de el.
    7 1
  • Au intrat ''meseriasii'' sa comenteze stirea asta. Baietzashi inainte de toate Toyotutza ( marca in spetza) isi va vedea de treaba, vor mai face un recall ( un mod firesc pt o marca care se respecta si vrea sa sfideze perfectiunea ), vor mai scoate inca o noua si revolutionara propulsie pe hidrogen, in SUA vor vinde mai mult decat pe celelalte continente, ii ma critica putin alti competitori, si tot pe locul UNU raman, fiindca Fiabilitatea acestei marci este de necontestat , ori ce i-ai face nu cedeaza . Am avut un prieten in provicie care a incercat cu orice pret sa distruga o Corola din 93, omul o tinea in limitari pana nu mai stia de unde vin picioarele pe pedala, nu mai avea arcuri pe spate, pe fata arcuri taiete la bataie de joc, fugise puntea spate 10 cm de pozitie, a incercat sa-i sparga motorul, nu a reusit, a incercat si cu ambreiajul, tot nu a reusit, a incercat sa-i cedeze si transmisia, tot nu a reusit, sunt incredibil de rezistente aceste masini produse de Toyota , incredibil. Ma intreb ce s-ar fi intamplat cu VW daca era supus la asemenea ''masacru'', banuiesc ca dupa primii 100 metrii nu-l mai lua de acolo decat platforma :))))
    5 7
  • Conform celor spuse de... @yo, le-as recomanda celor de la Nasa ca viitoarele vor... chestii cu care se plimba pe alte planete astronautii (ca automobile nu pot fi numite), sa fie schimbate cu masini Toyota.
    Deasemenea daca pica un meteorit pe Pamant sau da cineva cu o bomba atomica sa nu ne ascundem in buncare, ci sa stam intr-o Toyota Corolla. Si sa dam dovada ca suntem OAMENI si sa-i primim in ea si pe cei care au VW si pot fi expusi la un pericol extrem de mare.
    10 2
  • @pana ,yo ,nu este altul decat pateticul @mafia.Numai asta latra la luna tot timpul despre japoneze. Il recunosc dintr-o mie.Numai el spune "noua si revolutionara" Vezi ca o sa-ti preia toate ideile si comentariile.
    4 6
  • @mafia, nemernic ai fost, nemernic ai ramas.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru