Volkswagen va lansa mașina electrică de 20.000 de euro în 2025. Noul ID.5 se va lansa anul acesta

de Paul Cosma, Foto: VW
Vineri, 05.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O mașină electrică de 20.000 de euro va fi lansată sub brandul VW cel mai devreme în 2025, potrivit declarațiilor făcute de directorul mărcii.

Noua strategie “Accelerate” a brandului Volkswagen a fost prezentată astăzi de CEO-ul Ralf Brandstätter.

Pe scurt, nemții vizează accelerarea electrificării la nivelul gamei de modele, astfel încât vânzările să fie dominate de mașini electrice la sfârșitul acestui deceniu. 

Cele mai importante obiective incluse în noua strategie Volkswagen: 

- mașinile 100% electrice vor reprezenta 70% din vânzările europene în 2030, respectiv 50% pentru piețele din China și SUA

- un model electric nou va fi lansat în fiecare an, până în 2030

- investiții de 16 miliarde de euro în electromobilitate, hibridizare și digitalizare până în 2025

- costurile fixe vor fi reduse cu 5% până în 2023

- productivitatea fabricilor va crește cu 5% în fiecare an

- modelul electric ID.5 va fi lansat în a doua parte a lui 2021

- mașina electrică de 20.000 de euro, poziționată sub ID.3, va fi lansată cel mai devreme în 2025

- platforma MEB va fi îmbunătățită constant pentru creșterea autonomiei și a vitezei de încărcare

- o nouă platformă pentru vehicule de performanță va fi introdusă în 2026

- va continua, în paralel, și dezvoltarea motoarelor cu ardere internă: modelele Golf, Tiguan, Passat și T-Roc vor primi o nouă generație

Comentarii (5)

  • Tembelus Rex
    Știți părerile mele despre electrice și în ce condiții se merită, nu mă repet ca o moară stricată.

    Pentru susținătorii electricelor și a noilor vremuri le citez câte ceva din oameni cu mult peste nivelul meu:
    Albert Einstein: " Mi-e teamă de ziua în care tehnologia va fi mai importantă ca relațiile interumane. În lume va exista o generație de idioți." (așa că dați-i înainte cu digitalizarea, marea resetare, școală on-line, condus autonom, mâncare sintetică, criptomonede, dispariția banilor fizici, acceptarea noului "normal" etc. etc.)

    Feodor Dostoievski : "Vremurile noastre sunt vremea mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacității de a te apuca de treabă și a dorinței de a avea totul de-a gata."

    Benjamin Franklin: "Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţa"

    Sf. Antonie cel Mare: “Va veni vremea ca oamenii să înnebunească și când vor vedea pe cineva că nu înnebunește se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”

    Nicolae Steinhardt : "Nicaieri si niciodata nu ne-a cerut Hristos sa fim prosti. Ne cheama sa fim buni, blanzi si cinstiti, smeriti cu inima, dar nu tampiti."

    Așa că dragilor susținători aprigi ai schimbărilor băgați la cap, citiți, mergeți la biserică ortodoxă și pregătiți-vă! Suntem doar la aperitiv!

    ZI DE ZI Benzină, Hybrid, Diesel - (în mințile lui, cu DPF On și ITP pe bune) deasupra electricelor. (PMC dai o bere? )
    26 11
  • Johnny Peșin
    "Cel mai devreme 2025",hai sa zicem pe bune 2026,2027. Oare au luat in calcul si devalorizarea masiva a euroiului cand au decartat suma de 20 000e?Ca doar nu credeati ca doar al nostru lion se duce pe **** de la an la an.Pe pariu ca in 2026-2027 un Golan full o sa coste 18000-20000euro. Poate or scoate la 20000e un fel de Tata Nano nemtesc cu motor de masinuta electrica de căra bagajele prin Gara de N din Bucale cand eram copil si cu baterie de periuta de dinti electrica. Sper sa se reintoarca totusi la marcă ;)
    @Tembelus Rex,ti-am dat cu drag o manuta verde chiar daca ne-ai uitat si pe noi astia cu masinile discret tunate,cu dpf-uri si egr-uri anulate si cu catalizoare sport. Stiu ca omoram ursii molari de fiecare data cand turam masina la semafor dar facem terapie sa trecem peste.
    16 11
  • Fram ursul bipolar
    ...m-am uitat acum in oferta la Vw care e cea mai ieftina masina a lor(vad ca polo nu mai e,ori l-au scos din oferta,ori l-a cumparat edikk),T-roaca incepe de la 17.902,cu cel mai anemic motor,chel si jante de tabla. Va dati seama ce o sa ne vanda vw cica la 20000e-puroi,fac si ei gargara sa nu-i uite lumea,marketing
    18 8
  • 20.000 de Euro, probabil fără TVA-ul nemțesc. Deci, undeva la 25.000 de Euro, fără aer condiționat, etc.
    22 6
  • 43653565
    tatraurs etern cocalar fara scapare.
    un tatuaj cu dpf anulat te-ar prinde.
    6 24

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru