Volkswagen va renunța la motoarele diesel V8: Touareg va fi ultimul model cu acest tip de propulsor

de Daniel Popescu
Luni, 11.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Touareg va fi ultimul model al constructorului german care folosește un motor diesel V8, potrivit oficialilor mărcii germane.

Cu numai câteva săptămâni în urmă, Volkswagen a anunțat că Touareg va fi disponibil începând din luna mai într-o nouă versiune de top echipată cu un motor diesel V8 cu capacitatea de 4.0 litri capabil să genereze 421 de cai putere și un cuplu maxim de 900 Nm.

Jurgen Stackmann, șeful departamentului de marketing al constructorului german, anunță acum că, cel mai probabil, SUV-ul va fi ultimul model Volkswagen care va mai utiliza un propulsor diesel V8.

"M-am întâlnit cu mulți proprietari de Touareg cu motor diesel V10 TDI, iar cei care îl au nu îl vor vinde niciodată. Va fi la fel cu V8. Este pentru acei clienți care vor ceva special și îl vor obține. Cel mai probabil, va fi ultimul model cu motor diesel V8 pe care îl veți vedea", a declarat Stackmann pentru publicația Top Gear.

Prin urmare, Volkswagen anticipează că versiunea cu motor diesel V8 a lui Touareg va deveni o țintă în special pentru colecționari, întrucât aceștia vor fi interesați să dețină o mașină cu un sistem de propulsie care nu va mai fi utilizat ulterior de producătorul de la Wolsburg.

"Am avut o lungă dezbatere și credem că Touareg este un model premium.

Poate concura cu orice rival din întreaga lume. Este o onoare specială să-i oferim un motor diesel V8 și cred că va fi o mașină pentru colecționari din prima zi", a adăugat Stackmann.

Noua generație Volkswagen Touareg s-a lansat cu aproximativ un an în urmă, iar până la debutul versiunii de top cu motor diesel V8 este disponibil cu unitatea diesel V6 TDI cu capacitatea de 3.0 litri. Aceasta este oferită de producătorul german în versiuni de 231 CP și 286 CP.

Via Top Gear, Motor1

Comentarii (4)

  • Hai s-o văd si p-asta!
    Mâine mă las de fumat dacă așa va fi. Mâine însemnând ziua când nu se va mai produce diesel V8.

    P. S. nu ma lasa asa usor, cum nici ei nu se vor lasa...
    2 1
  • Costel
    disparitia motorului V8 TDI din evantaiul de motorizari Touareg ii similar pentru mine ,pe langa surprindere si dezamagire ,cu absenta lui Rudolph dintre renii lui Mos Craciun ,ambii indispensabili in domeniile lor de activitate
    Rudolph oi spus ,fiindca celebrul ren poarta acelasi prenume cu notoriul inventator al mileniului doi ,Diesel iar in coincidente nu mai is dispus sa cred de o perioada de timp semnificativa
    0 0
  • olteanu
    Daca sunt asa bine intentionati si le pasa de mediu puteau renunta la el de pe acum.
    La ce foloseste acest V8 cand V6-le este foarte bun ca performante/consum?
    2 0
  • Costel
    @olteanu
    is indiscret dar ii necesar pentru a lamuri utilitatea v8 tdi
    oi condus tu vreodata o masina cu 900 nm disponibili la 1000 rot/min ?
    ii sublimul la superlativ :D

    is cu speranta ca board-ul VW o sa revina asupra acestei decizii
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru