Volvo a stabilit un profit record în 2017: constructorul suedez a ajuns la patru ani consecutivi de vânzări în creștere sub patronajul chinezilor de la Geely

de Petre Barac
Joi, 08.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a înregistrat o creștere de 28% a profitului operațional în 2017, cea mai bună performanță din istoria companiei, precum și patru ani la rând cu vânzări în creștere sub acționariatul chinezilor de la Geely.

După ce au fost cumpărați în 2010 de Geely de la Ford, cei de la Volvo au înregistrat o creștere evidentă încă din primul an sub noua conducere.

Suedezii au raportat acum un profit operațional de 1.76 miliarde de dolari în 2017, cu 28% mai mare decât în 2016, ceea ce reprezintă cea mai bună performanță de până acum a companiei. Totodată, Volvo se laudă cu patru ani consecutivi de vânzări record sub patronajul celor de la Geely.

“Businessul nostru s-a transformat complet din 2010 și acum ne pregătim pentru o fază de creștere sustenabilă la nivel global”, a declarat CEO-ul Volvo, Hakan Samuelsson.

Anul trecut, Volvo a vândut circa 571.000 de mașini, cu 7% mai multe din 2016, în special datorită cererii mari din China, cea mai mare piață a sa.

Via Autonews

Comentarii (1)

  • Mai stiti cand radeau toti ca i-a luat chinezii :)
    Parca iese aur din mana lor. Oare la noi de ce nu ii lasa pe chinezi sa ne construiasca autostrazile pe care s-au oferit sa le faca? :) Oops, v-am pus pe ganduri..
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru