Volvo folosește realitatea virtuală pentru dezvoltarea viitoarelor modele: investiție în start-up-ul Varjo din Finlanda

de Paul Cosma
Joi, 30.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo va colabora cu firma finlandeză Varjo, producător de căști VR, astfel încât să folosească realitatea virtuală în dezvoltarea viitoarelor modele ale constructorului. Volvo va utiliza tehnologia VR pentru evaluarea și testarea unor diferite prototipuri și sisteme de siguranță activă.

Volvo se laudă cu dezvoltarea primei mașini din lume care poate să fie condusă în timp ce șoferul poartă o cască VR. Constructorul a anunțat o colaborare cu Varjo, un start-up din Finlanda care produce astfel de căști VR, și spune că realitatea virtuală va fi folosită în procesul de dezvoltare a viitoarelor modele Volvo.

Printre altele, tehnologia VR va ajuta Volvo să evalueze și să testeze diferite prototipuri și sisteme de siguranță activă. Căștile de la Varjo promit o experiență “cât mai reală” pentru șofer, cu ajutorul unor camere HD, și reducerea perioadei de dezvoltare a diferitelor funcții oferite de modelele Volvo.

Cu această abordare a unei realități mixte, putem începe să evaluăm tehnologii care încă sunt în stadiul de proiectare. În loc de modul obișnuit static de evaluare a produselor și ideilor noi, putem testa imediat conceptele pe drum. Această abordare oferă economii potențiale considerabile de cost prin identificarea priorităților și eliminarea blocajelor mult mai devreme în procesul de proiectare și dezvoltare,” a declarat Henrik Green, Chief Technology Officer la Volvo.

Această colaborare presupune și o investiție consistentă Volvo în start-up-ul Varjo, prin intermediul fondului Volvo Cars Tech Fund.

Valoarea investiției nu a fost însă dezvăluită.

Via Volvo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru