Volvo închide temporar fabricile din Europa și SUA: “Economia are nevoie de măsuri drastice”

de Paul Cosma
Vineri, 20.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat închiderea temporară a tuturor fabricilor pe care le deține. Producția uzinelor din Suedia și Statele Unite va fi suspendată între 26 martie și 14 aprilie, în timp ce uzina din Belgia a fost deja închisă până pe 5 aprilie.

Pandemia de coronavirus continuă să închidă fabricile constructorilor auto, la nivel global. După ce a sistat temporar activitatea din Belgia, Volvo a anunțat acum suspendarea producției în toate fabricile pe care le deține.

Uzinele Volvo din Suedia (Torslanda, Skovde, Olofstrom), precum și cea din Carolina de Sud (SUA) vor fi închise în perioada 26 martie – 14 aprilie, pentru “protejarea angajaților și a business-ului”. Uzina din Belgia va rămâne închisă până pe 5 aprilie.

Șeful Volvo a declarat că economia globală are nevoie de “măsuri drastice”, nu de “jumătăți de măsură care nu aduc rezultate". 

“Vedem cum efectele negative ale pandemiei cresc în fiecare zi, iar problemele cresc și pe partea de logistică. Trebuie să ne aducem contribuția la această distanțare socială,” a explicat Hakan Samuelsson.

În plus, Volvo vrea să reducă numărul de ore de lucru pentru angajații “de la birouri” și să folosească subvențiile promise de guvern.

Șeful constructorului suedez spune că toate țările trebuie să-și sincronizeze mai bine măsurile de restricție, astfel încât criza să fie depășită cât mai rapid.

Via Volvo, Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru