Volvo: "Maşinile hibride şi electrice vor avea un preţ asemănător cu cele diesel după 2020"

de Daniel Popescu
Marti, 28.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo anticipează că preţurile maşinilor hibride şi electrice vor scădea treptat după 2020 până în punctul în care vor ajunge aproape de nivelul celor cu motoare diesel, ca urmare a noilor norme de poluare.

Volvo şi-a planificat lansarea a două modele electrice pentru următoarea perioadă, iar primul dintre ele îşi va face apariţia peste numai doi ani şi va avea o autonomie de cel puţin 400 de kilometri.

Deşi această strategie este determinată în special de noile norme de poluare care vor intra în vigoare în 2021, oficialii constructorului suedez anticipează că maşinile electrice vor deveni treptat din ce în ce mai populare. Primul pas este ca, la un moment dat, hibrizii să ajungă la acelaşi nivel de preţ cu modelele echipate cu motoare diesel.

"După 2020, dieselul va fi foarte scump, iar în acelaşi timp maşinile hibride şi electrice vor avea volume mai mari pentru că autonomiile bateriilor vor creşte, iar costurile vor scădea. Există un moment în care un sistem de propulsie cu două motoare (n.r - unul cu combustie internă şi unul electric) ar putea avea mai mult sau mai puţin acelaşi preţ ca un diesel", explică Hakan Samuelsson, CEO-ul Volvo.

Urmareste Automarket
Există însă constructori care mizează concomitent pe dezvoltarea sistemelor de propulsie pe bază de hidrogen, iar BMW, Daimler, Toyota, Honda şi Hyundai au format recent un consiliu pentru promovarea acestei tehnologii împreună cu alte companii din domeniu.

Volvo consideră însă că tehnologia nu are mari şanse de reuşită întrucât are nevoie de o infrastructură nouă.

"Pentru hidrogen ai avea nevoie de încă o infrastructură complet nouă, aşa că anticipez că va exista o limită de investiţii. Cred că trebuie să ne concentrăm pe o singură sursă de energie şi credem că aceasta este electrificarea, pentru că este mai flexibilă. Desigur, este posibil să ne înşelăm", a adăugat Samuelsson.

Via Leftlane News, WardsAuto

Comentarii (3)

  • Imi place.... Dupa ce au prezis ca dieselurile nu vor mai exista deloc, acum au cam dat-o la intors si sustin ca vor fi si ele pe-acolo, doar ca vor fi scumpe.....
    6 2
  • Deci sa tin bine de "cazanul" meu diesel ca altul s-ar putea sa nu-mi pot permite :)

    Pentru cei care nu stiu de gluma - e EURO5, da ?!? :)
    5 1
  • In actualele benzinarii mai ales unde sunt statii cu suprafete mari poti sa faci si incarcare electrica si gpl si hidrogen si benzina si restaurant ,profit sa iasa.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru