Volvo pregătește un nou crossover electric. Va fi plasat între XC60 și XC90

de Tiberiu Safta
Miercuri, 09.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit publicației americane Automotive News, Volvo va lansa un model electric nou în 2025, care va fi plasat între SUV-urile XC60 și XC90. Viitorul crossover ar putea fi fabricat în SUA, la uzina Volvo din Carolina de Sud.

Constructorul suedez se pregătește să lanseze mai multe modele electrice în viitorul apropiat pentru a realiza tranziția către un portofoliu de modele electrice. Recent, Volvo a prezentat publicului Concept Recharge, un concept al unui crossover electric, care ne sugerează cum va arăta viitorul cu zero emisii al companiei.

Acum, au apărut mai multe informații cu privire la introducerea unui model nou, electric, în următorii 3 ani. Publicația americană Automotive News a dat de înțeles că Volvo va lansa un crossover electric nou în 2025. Deși informația nu este oficială, modelul poartă numele de cod V546 și va utiliza o platformă nouă, dedicată modelelor electrice.

Noul crossover va fi produs, cel puțin din informațiile existente, în SUA, la uzina Volvo din statul Carolina de Sud. Tot acolo, atât Volvo, cât și brand-ul premium Polestar, vor asambla mai multe viitoare modele electrice. Astfel, uzina din Carolina de Sud ar putea deveni un loc important pentru producția de modele electrice ale constructorilor suedezi.

Fiindcă suntem încă la stadiul de zvonuri, caroseria lui V546 va fi asemănătoare cu cea a lui Concept Recharge, doar puțin mai mică.

De asemenea, noul model va beneficia de sisteme de asistență avansate și va fi bazat pe o nouă platformă tehnică, special construită pentru modele electrice, după cum este menționat anterior.

Volvo dorește ca până în 2030 să vândă numai modele cu zero emisii și să devină, astfel, o marcă pur electrică. Mai mult, din 2025, constructorul suedez își propune ca jumătate din vânzările de mașinile sale noi să fie reprezentate de modele electrice. Pentru asta, Volvo trebuie să lanseze modele electrice noi și versiuni electrice ale unor modele existente. Așadar, viitoarele generații XC60 și XC90 vor fi disponibile și în versiuni electrice.

via Motor1

Comentarii (2)

  • Arata f f f f f rau...
    3 5
  • Urât sau frumos nu văd ce “încape” între XC60 și XC90… treaba lor, mai au și alți modele peste modele care-și dau in cap unele la altele și vând sub 100 buc./zi. Cred ca o va duce bine cine-și va reduce varietatea de modele. Din acest punct de vedere Tesla au ales strategia potrivită…
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru