Volvo pregătește un nou model electric: lansare programată în martie 2021

de Paul Cosma
Marti, 22.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo va lansa un nou model electric în luna martie a anului viitor, atunci fiind așteptată și o actualizare a strategiei de electrificare a gamei. Viitorul model va fi construit pe aceeași platformă CMA ca Volvo XC40 Recharge, primul vehicul 100% electric al constructorului.

Volvo este hotărât să devină un brand 100% electric în următorul deceniu și vrea vrea ca jumătate din vânzări să fie reprezentate de vehicule electrice în următorii 5 ani, iar cealaltă jumătate să fie în dreptul hibrizilor.

Un nou model electric de la Volvo este așteptat anul viitor, lansarea fiind programată în luna martie. Șeful constructorului suedez a confirmat informația, însă nu a oferit prea multe detalii suplimentare.

Viitorul model va fi construit pe aceeași platformă CMA ca Volvo XC40 Recharge, primul vehicul 100% electric al suedezilor. Există șanse mari ca Volvo să ne prezinte un nou SUV electric, având în vedere că proporția SUV-urilor în vânzările constructorului este în prezent de circa 70%.

Producătorul a confirmat recent că lucrează la un SUV care va fi poziționat sub actualul XC40 și care ar putea primi numele XC20.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru