Volvo rămâne un susținător al mașinilor autonome: "Tehnologia este cel mai promițător răspuns pentru reducerea accidentelor"

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo consideră că industria auto trebuie să meargă înainte cu precauție în domeniul mașinilor autonome și insistă că tehnologia reprezintă cel mai promițător răspuns pentru reducerea numărului de accidente.

Accidentul în urma căruia o femeie a murit după ce a fost lovită de o mașină autonomă experimentală a celor de la Uber continuă să genereze polemici în industria auto.

Ultima reacție oficială vine din partea celor de la Volvo, în contextul în care mașina autonomă a celor de la Uber era un XC90 care avea dezactivate sistemele standard de frânare și detecție. În schimb, modelul de test rula cu diverse sisteme de siguranța implementate de inginerii Uber.

Hakan Samuelsson, CEO-ul constructorului suedez, consideră că mașinile autonome reprezintă cea mai bună soluție pentru a reduce numărul accidentelor. "Industria trebuie să meargă înainte cu atenție, dar ar fi un răspuns greșit să spunem nu tehnologiei. Tehnologia este în continuare cel mai promițător răspuns pentru reducerea accidentelor", a declarat el.

Pe de altă parte, Li Shufu, președintele Volvo, afirmă că siguranța trebuie să rămână prioritară în fața dezvoltării tehnologiilor autonome, inclusiv prin implementarea unor reguli comune la nivelul industriei.

"Un singur accident poate omorî o întreagă industrie, așa că trebuie să mergem înainte cu precauție. Accidentul ne reamintește că, indiferent cât de repede ne dezvoltăm, siguranța este prioritară. Dacă siguranță nu poate fi garantată, mașinile autonome nu ar trebui permise", a explicat el.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru