Feedback

Volvo recheamă peste 800 de unități în service în România: risc de incendiu în compartimentul motor

Publicat Vineri, 12.07.2019
de Daniel Popescu
Comenteaza 3
Volvo recheamă peste 800 de unități în service în România: risc de incendiu în compartimentul motor - Poza 1
Volvo va rechema 822 de mașini în service pe teritoriul României ca parte a unui recall global generat de riscul apariției unui incendiu la compartimentul motor. Sunt afectate modelele V40, S60, V60, V70, XC70, XC60 și XC90.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat la începutul acestui an că va iniția o amplă campanie de rechemare în service la nivel global pentru 200.000 de unități diesel, ca urmare a riscului declanșării unui incendiu în compartimentul motor.

Reprezentanța din România a dezvăluit acum o serie de informații pentru piața locală, prin intermediul unei notificări care a fost transmisă Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Astfel, în total, în România vor fi rechemate în service 822 de unități produse în perioada 2014-2019 care sunt echipate cu motoare diesel cu 4 cilindri.

"În urma investigațiilor efectuate, Volvo Cars a identificat faptul că în cazuri foarte rare galeria de admisie din plastic a motorului diesel se poate topi și deforma. În cel mai rău scenariu există posibilitatea apariției unei surse de foc localizată în compartimentul motor", menționează Volvo în notificarea transmisă celor de la ANPC.

Oficialii Volvo afirmă că măsura de rechemare în service este una preventivă, cu scopul de a evita producerea unor incidente, întrucât până în prezent nu au fost semnalate incendii în urma acestei probleme.

Reprezentanța locală nu menționează explicit modelele implicate în cadrul acestui recall, însă Volvo a anunțat anterior că modelele afectate sunt V40, S60, V60 și versiunile lor Cross Country, plus unitățile V70, XC70, XC60 și XC90 produse în anii 2015 și 2016.

Via ANPC, Profit


Comentarii (3)

 • Valius
  Rechemare in service cred ca inseamna "RECHEMARE", nu carpeala, ca pe la noi. Ca si in reprezentante din Romania tot carpaci sunt...si mult dezinteres.
  1 0
 • Si tu Volvo? :):):)
  1 2
 • "galeria de admisie din plastic" la VOLVO.

  Adio Volvo!
  Nici nu vreau sa mai aud de voi.
  3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru