Volvo se pregătește de un 2017 spectaculos: SUV-urile XC40 și XC60 vor vedea lumina zilei în următoarele 12 luni

de Mircea Meşter
Miercuri, 04.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce s-a încălzit cu modelele din familia superioară 90, Volvo trece la artileria grea, prezentând în 2017 modelele care vor duce în spate vânzările mărcii în următorii ani: SUV-urile XC40 și XC60.

După ce a încheiat cu brio reînnoirea gamei de modele superioare din familia 90, Volvo începe să se orienteze în acest an spre clienții modelelor care vor duce greul vânzărilor în următorii ani în gama constructorului scandinav. 

Astfel, noile XC90, S90, V90 și V90 Cross Country, lansate în ultimele 18 luni pe toate piețele pe care activează Volvo, vor primi în 2017 doi frați mai mici. Este vorba de un SUV complet nou, XC40, și de noua generație a lui XC60, modele care au rolul de a duce mai departe noul limbaj de design prezentat de brandul suedez și de a le oferi clienților alternative nordice la SUV-urile premium germane care reprezintă grosul vânzărilor din segmentele lor.

XC40, primul SUV compact al suedezilor

Primul model pe care Volvo în va prezenta va fi noul XC40. Vorbim de un SUV compact care are rolul de a se lupta pe piață cu BMW X1, Mercedes GLA și Audi Q3 și care va fi inspirat la nivel estetic de conceptul 40.1 (foto), pe care nordicii l-au prezentat în cursul anului trecut.

Noul model va fi primul care va beneficia de aportul unei noi familii de motoare derivate din actualele Drive-E de 2.0 litri care au inundat gama superioară 90.

Vorbim de unități de 1.5 litri cu trei cilindri care vor putea fi comandate cu puteri care în versiunile pe benzină vor urca până la 180 CP. De asemenea, XC40 va avea și o versiune full-electrică, însă pentru aceasta va trebui să mai așteptăm doi ani.

Noul XC40 va fi prezentat oficial în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Noua generație XC60 vine la toamnă

Finalul anului ne va face cunoștință cu viitorul XC60. Noua generație a celui mai vândut model din gama Volvo va reprezenta o versiune "la scară" a lui XC90, modelul nordic urmând să ofere majoritatea elementelor de confort, de siguranță și tehnologice pe care le regăsim pe fratele său mai mare. Spre deosebire de XC40, noul XC60 nu este anunțat de un concept dedicat, însă ne așteptăm la un aspect familiar, în care blocurile optice frontale vor împrumuta motivul "ciocanului lui Thor" și în care interiorul va fi dominat de același multipremiat display multimedia pe care îl regăsim pe "rudele" din familia 90.

Comentarii (5)

  • inexorabil
    Volvo – vechea denumire. VWolvo – noul spirit.
    2 15
  • Volvo se ridica vazand cu ochi......si in urmatori 2-3 ani vom vedea cifre de vanzari anuale cu mult peste cele 150-200k unitati de acuma...
    6 5
  • @tzenu

    Volvo vinde peste 500k unități în prezent
    11 0
  • Arogantul
    @Dan
    Tzenu traieste in lumea lui

    Daca iar baga monstruozitatea aia de ecran si putine butoane nu au decat sa le cumpere hipsterii gadgetari , masina.trebuie sa fie masina nu aifon.
    Actuala generatie XC60 echipata cu noile motoare si noua cutie automata reprezinta cu adevarat volvo, adica siguranta si functionalitate.
    4 2
  • @inexorabil
    esti fumat rau.....
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru