Volvo se pregăteşte să-şi ia adio de la C30 făcând cadou ultimul exemplar

de Sebastian Toma
Miercuri, 05.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunţat că va face cadoul ultimul exemplar C30 pe care îl va fabrica. Modelul îi va reveni unui fan norocos din Regatul Unit.

Esential 4 ghicitori trebuie să rezolve concurenţii care se luptă pentru a câştiga ultimul Volvo C30 fabricat de suedezi.
Volvo C30 va fi scos din producţie în curând, iar compania suedeză a decis să ofere gratuit ultimul exemplar unui fan al mărcii. Ultimul Volvo C30 construit de suedezi va fi vopsit alb metalizat, este echipat cu pachetul R-Design şi cu kit-ul de upgrade-uri de la Polestar. Clientul norocos trebuie să se afle în Regatul Unit, deoarece aceasta este piaţă unde au fost vândute 1 din 7 exemplare C30, să urmărească hashtag-ul #lasteverc30 şi să rezolve indiciile de pe portalul dedicat. Odată ce acesta rezolvă cele patru indicii de pe portal, concurentul trebuie să ajungă cât mai repede în locul în care este expus ultimul C30 produs şi să finalizeze o ultimă sarcină înainte de a-l câştiga. Aceasta va rămâne secretă până în momentul în care concurenţii vor ajunge la maşină, pentru a păstra suspansul la un nivel pe măsura premiului.

Cu toate că modelul C30 nu a reprezentat un susces masiv în materie de vânzări, modelul a atras aproape 210.000 de clienţi prin design-ul său atractiv şi interiorul său reuşit.

Modelul de serie a debutat la Salonul Auto de la Paris din 2006, fiind prefigurat de exponatul "Volvo Safety Concept" de la Salonul Auto de la Detroit din 2001, un model care oferea rezolvări inedite pentru multe din problemele comune ale automobilelor moderne. Între timp, modelul de serie inspirat de acesta a preluat multe forme, în special la nivelul posteriorului, dar nu a putut aplica toate invenţiile prezentate de concept.

Urmareste Automarket
Odată cu dispariţia lui C30, Volvo nu se lepădă de segmentul compact, înlocuitorul lui C30 fiind deja pe piaţă.
Vorbim despre V40, modelul care a obţinut cel mai bun punctaj din istoria EuroNCAP, acordat pentru nivelul ridicat de siguranţă oferit.
Totodată, V40 este şi primul automobil de serie echipat  cu un airbag pentru pietoni, care le reduce dramatic leziunile în cazul unui impact. La fel ca şi ultimele modele Volvo, V40 este echipat cu sistemul City Safety, o premieră în industria auto la momentul debutului, care asigura frânarea automată în cazul în care şoferul nu are nicio reacţie atunci când urmează un impact frontal iminent.

Via Volvo

Comentarii (1)

  • Interesant este ca C30 a iesit din productie anul trecut. Prin decembrie, daca nu ma insel. Inseamna ca au avut ceva stocuri.

    "Hi MRC, thanks for your message. It's correct that we're not producing the C30 anymore. Some market are still selling already produced C30s though.
    Kind Regards,
    Volvo"

    Asta spuneau ei la 1 martie, a.c.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru