Volvo și eficiența energetică: fabrica de motoare din Suedia a devenit prima lor uzină fără emisii de CO2

de Petre Barac
Sambata, 20.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat că fabrica sa de motoare din Suedia a devenit prima lor uzină fără emisii de CO2, datorită implementării unui sistem de încălzire bazat pe energie regenerabilă.

Eficiența energetică este unul dintre obiectivele pe termen lung ale celor de la Volvo, care caută să-și îmbunătățească în permanență procesele de producție într-o manieră care să afecteze cât mai puțin mediul înconjurător.

Odată cu trecerea la un sistem de încălzire pe bază de energie regenerabilă, Volvo susține că fabrica de motoare din Skövde (Suedia) a devenit prima lor uzină fără emisii de CO2.

Investiția face parte dintr-un plan mai amplu, prin care Volvo vrea ca toate fabricile sale să devină “carbon-neutral” până în 2025.

Îmbunătățirea eficienței energetice este prioritatea noastră principală. Când vine vorba de energia pe care o folosim, vrem ca această să provină din surse regenerabile, cum ar fi biomasa sau biogazul”, au transmis cei de la Volvo.

De asemenea, toată electricitatea folosită în ultimii 10 ani de aceeași fabrică de motoare a provenit în întregime din surse regenerabile.

Via Volvo

Comentarii (3)

 • Ce vrajeala de 2 lei
  6 7
 • Arogantul
  @ABC
  curajul asta te costa manutze rosii de la indivizi care nu inteleg limbajul de lemn al ecowarriors
  Norocul volvo este ca suedia are mult hidro si mult nuclear, altfel, ar fi ca germania,, braun khole
  5 1
 • AndreiRN
  Adica muncitori nu au voie sa dea drumul la ......... gaze de fasole?
  1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru