Volvo vrea să rămână doar cu mașini electrice în gamă: "Clienții vor decide când renunțăm la motoarele cu combustie internă"

de Daniel Popescu
Joi, 17.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo intenționează să dezvolte exclusiv modele electrice la un moment dat după anul 2025, după ce vânzările de hibrizi vor scădea sub un anumit prag.

Volvo a prezentat în această săptămână primul său model electric, prin intermediul unei versiuni electrice pentru SUV-ul XC40.

Constructorul suedez își propune să dezvolte de acum înainte doar modele hibride și electrice, cu obiectivul ca în 2025 jumătate dintre mașinile vândute să fie electrice. În acest context, oficialii mărcii au dezvăluit că este doar o chestiune de timp până când Volvo va renunța inclusiv la dezvoltarea de hibrizi.

"Noi ne-am arătat strategia printr-o platformă nouă, astfel că toate modelele viitoare vor fi electrice sau hibride. Clienții vor fi cei care vor decide. Cu cât va fi mai mare procentul de mașini electrice cu atât mai repede vom renunța la celelalte. Dacă doar 5% dintre clienți cumpără mașini cu motoare cu combustie internă nu are sens să le păstrezi", a declarat Hakan Sammuelson, CEO-ul Volvo, pentru publicația Auto Express.

De altfel, în această lună, Volvo a anunțat că intenționează să unească operațiunile de producție a motoarelor cu combustie internă cu cele ale companiei-mamă Geely, pentru a se putea concentra mai mult pe dezvoltarea de motoare electrice.

De asemenea, Volvo a anunțat și brandul Recharge, care va fi folosit pentru toate modelele electrice și plug-in hybrid ale companiei.

Volvo XC40 Recharge are un motor electric de 408 cai putere, în timp ce acumulatorul de 75 kWh asigură o autonomie oficială de 400 de kilometri.

Via Auto Express

Comentarii (3)

  • Pentru ca, nu-i asa?, de declaratii si povesti de adormit copiii toti suntem buni. :)

    https://www.forbes.com/sites/williampentland/2017/07/05/volvo-says-it-will-stop-designing-combustion-engine-only-cars-by-2019/

    Deja declaratiile se schimba. Acum arunca vina pe clienti. :) Volvo au in continuare Dieseluri, bine-merci, dar o dau inainte propagandistic si ipocrit cu viitorul albastru-electric. Mhm... mai vedem noi ;)
    7 7
  • Daca ai intelege si putina engleza si ai judeca, ai sti ca stop designing combustion engine only inseamna ca nu mai investesc in dezvoltarea de masini care au doar sistem de propulsie doar ICE.
    Din cate stiu, toate sistemele de propulsie Volvo sunt bazate pe mild hibrid 48v sau plug in hybrid pentru toate modelele noi.
    9 1
  • Edikkk
    Ce este foarte interesant la Volvo, trebuie să recunosc, că

    Au lăsat toată conducerea internă, CFO, CTO etc suedeză.

    În plus, odată cu anunţarea acestui full electric Volvo au anunţat că toate PHEV şi BEV vor avea încărcare gratuită pentru 1 AN !!

    Au spus că vor ca oamenii să îşi dea seama că nu există probleme privind range autonomy şi să elimine această frică.

    Un alt lucru extraordinar este că (nu îmi place dar acesta e realitatea) Android dedicat auto are o customizare extraordinară!

    Un ultim plus, cred că va fi cea mai sigură maşină electrică, a fost testată la toate posibile impacte.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru