Volvo XC60 facelift: design ușor revizuit și sistem de operare Android

de Alexandru Monenciu
Marti, 09.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Actuala generație Volvo XC60 tocmai a primit un facelift. Pachetul de îmbunătățiri include un design ușor revizuit, la pachet cu foarte multă tehnologie.

A doua iterație Volvo XC60 a debutat în urma cu patru ani, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Vedeta portofoliului Volvo, actualul XC60 a fost comercializat în peste 200.000 de exemplare numai anul trecut. În prezent, este unul dintre cele mai vândute SUV-uri coimpacte premium la nivel global.

De la debutul modelului în 2009, suedezii au asamblat peste 1.68 milioane de unități.

Acum, XC60 a primit un facelift, dar din punct de vedere estetic nu este foarte diferit de varianta pe care o înlocuiește. Volvo a redesenat discret spoilerele față/spate, grila radiatorului, iar paleta de culori s-a îmbogățit cu câteva nuanțe noi. De asemenea, clienții pot alege noi modele pentru jante.

În interior, pasagerii vor găsi tapițerii noi, din material textil, inclusiv una denumită City Weave. Pentru un plus de sustenabilitate, oferta include și variante fără piele în habitaclu.

Una dintre cele mai importante noutăți este sistemul de operare Android Automotive OS care îi oferă utilizatorului un ecosistem de aplicații deja cunoscute.

Printre ele, Google Assistant, Google Maps și Google Play Store. Nu lipsesc update-urile prin internet sau funcția de încărcare wireless pentru telefoanele mobile.

Noul Volvo XC60 facelift este echipat cu cea mai nouă versiune a gamei de sisteme de asistență ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). O armată de senzori, radare, camere video și, nu în ultimul rând, funcția Pilot Assist facilitează condusul semi-autonom.

Producția variantei îmbunătățite a lui XC60 va debuta la finalul lunii mai.

via Volvo

Comentarii (4)

  • despre motorizari nimic? in rest arata bine, pentru ca arata bine si inainte, iar mare lucru nu s-a schimbat la design.
    12 1
  • Marius
    Sa speram ca sistemul Android va functiona bine si va fi pus apoi pe toate modelele.
    Despre motorizari nu zic nimic nici ei pe site, dar probabil vor fi cele pe benzina, mild hybrid si plug-in hybrid de pana acum.
    7 1
  • Android Auto merge fără cablu? Asta e cel mai important.
    4 2
  • @ mana
    Android este integrat acum in sistemul infotainment al Volvo, nu mai cuplezi telefonul pentru android auto, deci automat e fara cablu.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru