Vom avea un nou BMW Art Car. Prezentare în 2024, la Le Mans

de Alexandru Monenciu
Vineri, 30.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel de-al 20-lea BMW Art Car va fi dezvelit în 2024, cu ocazia legendarei curse de 24 de ore de la Le Mans. Bazat pe modelul de competiție BMW M Hybrid V8, noul Art Car va fi opera artistei de origine etiopiană Julie Mehretu.

Începând cu 1975, mai mulți artiști de talie mondială au colaborat cu BMW pentru a crea așa numitele Art Cars. Lista include nume ca Alexander Calder, Frank Stella, Andy Warhol, Jeff Koons sau Roy Lichtenstein.

Constructorul din Munchen tocmai a anunțat că, în 2024, cu ocazia legendarei curse de 24 de ore de la Le Mans, vom face cunoștință cu cel de-al 20-lea BMW Art Car.

Așa cum cere tradiția, mașina nu va fi doar expusă aici, ci chiar va lua parte la cursă.

Viitorul BMW Art Car va purta semnătura artistei de origine etiopiană Julie Mehretu și va fi bazat pe noul model de competiție BMW M Hybrid V8.

Mașina de anduranță a germanilor este echipată cu un motor V8 de 4.0 litri care, asistat de un motor electric, dezvoltă aproximativ 640 de cai putere. În funcție de circuit, poate atinge viteze de până la 345 km/h.

via BMW

Comentarii (1)

  • Ionut A.
    Avand in vedere directia stilistica bmw, ne asteptam la o bazaconie nicidecum art.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru