Walter Rohrl revine dupa 17 ani pe Nurburgring, la volanul unui Porsche

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 18.12.2009
Celebrul pilot de raliuri Walter Rohrl, in varsta de 62 de ani, va reveni in cursa de 24 de ore de la Nurburgring dupa 17 ani, la volanul unui Porsche 911 GT3 RS.

Legendarul pilot de raliuri Walter Rohrl se va urca din nou la volan in cadrul uneia dintre cele mai prestigioase competitii europene: cursa de 24 de ore de la Nurburgring. Pilotul german, in varsta de 62 de ani, va reveni pe circuitul care l-a consacrat, la 17 ani dupa ultima sa participare oficiala.

Rohrl va reveni la volanul unui Porsche 911 GT3 RS, care, dupa parerea germanului, "este primul 911 capabil sa se apropie suficient de mult de performantele unei masini de curse. Sunt de-a dreptul extaziat sa pot concura pe o masina atat de competitiva intr-o cursa atat de titrata cum este cea de la Nurburgring", a declarat dublul campion mondial de raliu.

Din primele informatii se pare ca masina cu care Rohrl va concura este un exemplar de serie, fara modificari importante de ordin mecanic. Propulsorul boxer dezvolta 450 de cai putere din 3.8 litri, adica suficient pentru a-i permite nemtoaicei sa atinga o viteza maxima de 311 km/h.

Editia de anul acesta a cursei de la Nurburgring se va desfasura la mijlocul lunii martie 2010, in zilele de 15 si 16.

La cursa se asteapta sa asiste peste 200.000 de spectatori.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • Despre Walter Rohrl
    Mai multe despre realizarile lui Walter Rohrl ca si pilot gasiti aici:


    http://ow.ly/Njho - 1990
    http://ow.ly/NjgZ - 1987
    http://ow.ly/NjgQ - 1984
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru