Webber a suferit un accident major în Anduranţă, însă a scăpat cu vânătăi şi dureri de cap

de Daniel Popescu
Marti, 02.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber a suferit un accident major în finalul Cursei de 6 ore de la Sao Paulo din cadrul Campionatului Mondial de Anduranţă, însă a scăpat doar cu vânătăi şi dureri de cap şi a fost deja externat din spital.

Mark Webber a participat la sfârşitul săptămânii trecute la Cursa de 6 ore de la Sao Paulo, ultima etapă a sezonului din cadrul Campionatului Mondial de Anduranţă.

După ce a obţinut pole position-ul în calificări, fostul pilot de Formula 1 concura pe locul şase al clasamentului cu 26 de minute înainte de final, când a pierdut controlul volanului în virajul 14 şi s-a izbit violent de zidul de pe marginea circuitului. Comisarii de cursă au avut nevoie de timp pentru a-l extrage pe pilot din prototipul Porsche 919 Hybrid, iar ulterior a fost transportat la spital pentru verificări medicale.

La capătul unor ample analize, s-a constatat că Webber a suferit vânătăi şi dureri de cap, însă viaţa sa nu este în pericol. Australianul a fost externat din spital luni după-amiază. 

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, Webber a dezvăluit că nu-şi aduce aminte nimic despre circumstanţele în care s-a petrecut acciddentul.

"Sunt destul de rănit, am destule vânătăi şi mă doare capul.

Nu-mi aduc aminte nimic despre accident sau modul în care s-a întâmplat. Echipa analizează detaliile pentru a afla mai multe. Mulţumesc echipelor medicale de la circuit şi de aici din spital care au făcut o treabă grozavă şi au grijă de mine", a precizat el.

Ulterior, în noaptea de dluni spre marţi, el a postat un mesaj şi pe reţeaua de socializare Twitter, în care a dezvăluit deja o parte din circumstanţele accicdentului, cel mai probabil în urma unei analize făcute de Porsche. "Am fost un tip norocos. Unghiul corect de impact m-a salvat. Mulţumesc tuturor pentru mesajele incredibile şi pentru sprijin", a explicat el.

Celălalt exemplar de Porsche 919 Hybrid a obţinut prima victoria pentru constructorul german de la revenirea la clasa LMP1 şi a fost pilotat alternativ de Neel Jani, Marc Lieb şi Romain Dumas.

Via Mark Webber, Mark Webber

Comentarii (1)

  • marian06
    Nu e primul accident serios pe care il are pe Circuitul din Brazilia. In 2003, cand concura in F1 la JAGUAR, a mai avut un accident asemanator.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru