Porsche a publicat primele imagini cu prototipul 919 Hybrid pentru Le Mans 2015

de Daniel Popescu
Vineri, 16.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a dezvăluit primele imagini oficiale cu a doua generaţie a prototipului 919 Hybrid cu care va concura în sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Anduranţă şi, implicit, în Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Esential 2 litri este capacitatea motorului conventional utilizat pe Porsche 919 Hybrid
Porsche va concura în sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Anduranţă cu o nouă generaţie a prototipului 919 Hybrid cu care a debutat anul trecut, iar prima sesiune de teste a avut loc în 15 decembrie. La vremea respectivă, constructorul german a evitat să dezvăluie designul noului prototip, însă vineri a publicat primele imagini oficiale.

Testul a fost efectuat fără ca maşina să beneficieze de culorile finale, iar Porsche susţine că aceasta include o serie de îmbunătăţiri, însă trenul de rulare va rămâne identic: motor turbo V4 pe benzină de 2 litri, cu un motor electric pentru puntea faţă şi două sisteme pentru recuperarea energiei.

Germanii vor efectua o nouă sesiune de teste cu Porsche 919 Hybrid în perioada 18-22 ianuarie pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi.

În privinţa liniei de piloţi, singura noutate este cooptarea lui Nico Hulkenberg, unul dintre piloţii de Formula 1 ai echipei Force India, care va participa la etapa de la Spa-Francorchamps şi în Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Noul sezon al Campionatului Mondial de Anduranţă va începe în 12 aprilie cu etapa programată pe circuitul de la Silverstone.

▶ Poveştile motorsportului: Porsche la Le Mans: o aventură plină de succes

Via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru